Szórakozás

Ez a magyarázat Galambos Lajos áramlopására

Galambos Lajos négy hónapig volt előzetes letartóztatásban, tavaly januárban engedték ki a börtönből. Lagzi Lajcsi letartóztatásának oka, hogy mocsai birtokán, valamint a nevéhez köthető Boglárka Apartmanban illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók. A mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt. A zenészt, egy társát és feleségét lopás és vesztegetés vádjával gyanúsítják.

Először úgy volt, hogy Galambos büntető ügyének tárgyalásai júniusban kezdődnek. Aztán meg úgy, hogy most szeptemberben. Jelen állás szerint, ha minden jól megy, december 6-án tényleg megtartják az első ülést.

Még a bírósági tárgyalás előtt nyilatkozott a zenész ügyvédje a Hír tv Riasztás című műsorának. A férfi reagált a súlyos vádakra, s pontról-pontra elmondta, hogyan védekeznek majd.

A kedden este adásba kerülő riportból kiderül, hogy az újabban asztalosként dolgozó Galambos Lajosnak azért nincs gázszámlája, mert fával fűt. Állításuk szerint Lajcsinak nem volt élő szerződése a vízszolgáltatóval sem, s azért nem volt áramfogyasztásuk, mert benzines aggregátorral oldották meg az áramellátást.

A lakóparkban történt illegális gázelvezetéssel kapcsolatban azzal védekeznek, hogy egy bérlő a bűnös. Állítólag tudják is, hogy kicsoda, de nem akarják megnevezni.

A Budapest Környéki Törvényszék közlése alapján december 6-7-én ül össze a bíróság Lajcsiék ügyében. Itt majd kiderül, hogyan fogadják a védekezést.

(Kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik