Élet-Stílus

Klagenfurt am Wörthersee nyáron: élmények a türkizkék tó partján

Ábrándos órák a tóparton, sportolás pompás természeti környezetben és lüktető városi élet – idilli elhelyezkedésének köszönhetően Klagenfurtban könnyedén válthatunk egyikről a másikra. A régió lenyűgöző látvánnyal várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat!
© Österreich Werbung / Michael Stabentheiner A türkizkék Wörthi-tó és Klagenfurt

Ausztria legdélebbi tartományi fővárosa három kultúra találkozáspontján fekszik, és ez lépten-nyomon érezhető is a reneszánsz hangulatú Klagenfurtban: a karintiai hatás az életérzésben és a konyhában, az olasz a belváros reneszánsz építészetében, a szlovén pedig a piacokon és a helyi művészeken érhető tetten. A sok kis kávézóval és hangulatos belső udvarokkal, galériákkal és kiülős éttermekkel teletűzdelt, romantikus óvárost és a Wörthi-tó természetvédelmi területként nyilvántartott keleti öblét hangulatos sétány köti össze, melyen több látnivaló is sorakozik, többek között a Minimundus, a Hüllőpark és a Planetárium. Klagenfurt egyébként az óbécsi és az olasz kávékultúra egyedülálló olvasztótégelye, így garantált, hogy a pazar gasztroélményeken túl a kávéimádók sem fognak csalódni.

© Michael Stabentheiner Klagenfurt belvárosa sok kis kávézóval és hangulatos belső udvarokkal csábít

A város számos sporteseménynek adott már otthont, és emiatt a látogatókat példásan kiépített sportinfrastruktúra várja. Az élménybringások különösen szívesen látott vendégek. Nem csoda, hogy közvetlenül a belváros szívéből indulnak a régióközi kerékpárutak a szélrózsa minden irányába.

© Franz Gerdl Családi kerékpározás háttérben a Karavankák hegyvonulatával

A közel háromezer(!) kijelölt bicikliútból kiemelkedik a tó északi partján haladó Wörthi-tavi kerékpárút csodás kilátásaival, kelet felé pedig a Dráva menti kerékpárútig tekerhetsz, amely Dél-Ausztria legkedveltebb kerékpárútja. A jó hír az, hogy a nextbike nyilvános kerékpárkölcsönző-rendszer több mint 50 állomáson, összesen 270-nél is több kerékpárt kínál akár mobilapp-on, akár ügyfélszolgálaton keresztül foglalva.

© Tourismusregion Klagenfurt am Wörthersee/Martin Steinthaler Kikapcsolódás a Wörthi-tó partján

A 2024-es év újítása egyébként az All in ONE applikáció, melynek segítségével felfedezhetjük a legizgalmasabb helyeket, kedvezményes jegyeket vásárolhatunk és garantáltan nem maradunk le egyetlen programról sem. Minden adott tehát, hogy Klagenfurtban és a Wörthi-tónál újratöltsük kiürült energiaraktárainkat!

Tovább a tervezéshez:

https://www.austria.info/hu/nyar-ausztriaban/klagenfurt-worthersee

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik