Szórakozás

Jakupcsek új műsora hosszú csendeket, könnyeket, de nem sok izgalmat hozott

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, békítő show-t kapott az egykori köztévés Jakupcsek Gabriella a TV2-től, amivel ma, azaz hétfő este főműsoridőben debütált a csatornán.

Az Egymás szemébenhez hasonlót a nézők még nem láthattak korábban a műsorvezető előzetes nyilatkozata szerint, ugyanis “Franciaországban és Ausztráliában is körülbelül egy időben fog megjelenni a televíziócsatornákon. Ha olyasvalamire gondolnak, ami már eddig volt, akkor ez merőben más. Nem kibeszéljük az indulatokat, hogy egymásnak essenek emberek, hanem mély csendek vannak. Elmegyünk a helyszínre a stábbal, forgatunk, beszélgetünk, és megpróbáljuk feltérképezni, hogy emberek között miért van konfliktus, mitől szakadtak el egymástól” – volt olvasható Jakupcsektől, aki a hétfő reggeli Mokkában is nagyon lelkesen, izgatottan, és láthatóan reményekkel telve beszélt új műsoráról.

Na de milyen is lett valójában az új műsor? 

“Az elmúlt napokban nagyon szép utazáson vettem részt” – kezdte a műsorvezető, aki az új formátum rövid bemutatása után három különböző történetet vezetett fel. Jakupcsek először egy húszéves lánnyal beszélgetett eddigi élete nem kevés nehézségéről, aki a nagymamájával szeretett volna békülni, illetve egyáltalán megismerkedni. Jakupcsek tulajdonképpen egyfajta mediátorként, ugyanakkor kommentátorként is vezette végig a családtagokat, na és a nézőket a – természetesen drámai és könnyes – találkozásokon.

“Talán pont az lendíthet át egy évek óta elhúzódó problémán két embert, ha hosszan egymás szemébe nézhetnek, némán” – szól a műsor szlogenje, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy a két elvileg békülni szándékozó embert beültetik egy szobába egymással szemben, ahol két percig nem szólhatnak egymáshoz, ellenben a testi érintés nem tilos. Utána azonban szépen kisétálnak két külön irányba, és eldönthetik, szeretnének-e még valamit egymástól a későbbiekben. A nagymama és az unoka szeretett volna, főleg, miután megtudhattuk, hogy a nagyi sütni is tud.

Ugorhattunk is – végre – a következő párosra, amit már nem is részleteznénk – egy barátság, ami talán több annál? -, ugyanis itt sem úsztuk meg sem a mérsékelten kínos beszélgetést, verselést(!), sem a még kínosabb csendet, és naná, hogy egy kis könnyezést sem. Egymás szemébe is néztek két végtelenül unalmas hosszú percig, hogyne; sőt itt sem futottak el egymás elől a beszélgetés során sem.

És akkor jött a meglepetés. (NEM!) Harmadszorra a leginkább sírós-rívós sztorit kaptuk, ebben éppen két testvér talált egymásra 40 év, és (na mégis mi? hát persze!) a kétperces néma szemezés után. Itt aztán végképp nem volt kérdés a végkifejlet sem, az időközben három fősre szaporodott nővérek el sem akarták engedni egymást.

És ezzel a túlságosan hosszúnak tűnő adás végére értünk, de jövő hétre hasonlóan megható sztorikat ígérnek nekünk az alapvetően egyáltalán semmi újdonságot nem nyújtó műsor készítői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik