Szórakozás

Schuster Lóri munkáját gazdasági díjjal jutalmazták

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából Schuster Lórántot, a P. Mobile zenekar vezetőjét a Ma­gyar Gazdaságért díjjal tüntette ki Varga Mihány gazdasági miniszter. Az oklevél szerint az öt műtéten is túllévő zenész kiemelkedően eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül kapta a díjat.

Az indoklás szerint az élet valamilyen területén kiemelkedő tevékenységet végzők kaphatják ezt az elismerést, és nekem van egy negyvenhét éve sikeresen működő együttesem. Rajtam kívül az élet minden területéről voltak még díjazottak. Kaptam egy oklevelet, egy ezüst Széchenyi-emlékérmet, pénzjutalmat, és ami a legfontosabb, jó szót. Ed­dig egyszer kaptam elismerést, akkor a VIII. kerület díszpolgára lettem

– magyarázta a Borsnak Schuster.

A hatályos jogszabályok szerint “a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenység vagy életmű elismeréséért Magyar Gazdaságért díj adományozható március 15. és október 23. alkalmából. Az évente adományozható díjak száma: húsz darab”. A kitüntetéssel járó pénzjutalom összege a mindenkori kormánytisztviselői illetményalap – jelenleg 38 650 forint – tízszerese – írja a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik