Szórakozás

Endrei Judit: Fáj, hogy vége van a Magyar Televíziónak

Az egykori bemondónő nem vágyik vissza a képernyőre, de nem is tudna olyan kompromisszumokat kötni, mint amilyeneket kellene.

A Magyar Televízió emblematikus bemondónője, Endrei Judit 1998-ban mondott fel, és bár korábban sok felkérést kapott, nem szeretne visszatérni a televíziózáshoz.

“Akkor komoly döntést hoztam. Én döntöttem úgy, hogy vége. Azóta minden megváltozott. Egyszerűen nincs arra igény, amit én képviselek. Lassú vagyok a mai televíziózáshoz, de ami fontosabb, nem lennék hajlandó olyan kompromisszumokat kötni, melyeket kellene. Nem hívnak, és nem is vágyom rá. Színes, változatos életet élek. Nincsenek álmatlan éjszakáim, mert nem televíziózom. Ha vendégként hívnak egy-egy műsorba, akkor elfogadom a meghívást, és magamba szívom a pillanat hangulatát, de nem, Endrei Judit nem fog visszatérni” – mondta a Borsnak adott interjúban Endrei, aki azért figyelemmel kíséri a szakmát.

“Régen sokkal emberibb volt a televíziózás. Most nagyüzem van. Sok olyan dolog történik, ami az én értékrendemtől távol van, de erre szoktam azt mondani, akinek nem tetszik, amit lát, annak ki is lehet kapcsolni a készüléket. Fáj, hogy vége van a Magyar Televíziónak. Nekem az volt a bölcsőm, az óvodám, az iskolám. Felforgatta a nézők életét, hogy átalakult, megszűnt. Pici ország vagyunk ahhoz, hogy egy egész csatorna a hírekre épüljön, de ebbe ne is menjünk bele. Véletlenül sem szeretnék politizálni” – tette hozzá az egykori bemondónő, aki éppen az aktív időskorba lépőknek ír könyvet.


Fotó: Olajos Piroska

Ajánlott videó

Olvasói sztorik