Szórakozás

Már 300 euróért is csempésztek

Egyre olcsóbb az embercsempészek tarifája a déli határon.

Négy embert fogtak el a szegedi határrendészekés a polgárőrök hétfőn, az esti órákban Szeged-Gyálaréten. A két koszovói férfit két szerbiai állampolgár kísérte. U. Zoltán és N. Csongor 300 euróért vállalta, hogy segítséget nyújt a két migránsnak ahhoz, hogy illegálisan Magyarországra jussanak. Embercsempészés miatt került őrizetbe a két szerbiai férfi, akit gyorsított eljárásban csütörtökön már bíróság elé is állnak.

Ugyancsak embercsempészés miatt áll bíróság elé az a 27 éves szerb férfi, aki kedden három szomáliai férfit kísért át a schengeni határon. A szegedi határrendészek a hőkamera segítségével találták meg a migránsokat.

Őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes latartóztatását annak a két szerbiai-magyar állampolgárnak is, akik négy afgánt csempésztek Magyarországra. M. Ervin és J. Dániel 600 eurót kért a határsértőktől az útért. A csoportot a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Szeged-Gyálaréten fogták elugyancsak kedden, az esti órákban. A migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik