Szórakozás

Megint ellopták a csalibringát

Háromezer forintért vált meg a többszázezres, GPS-es biciklitől a tolvaj.

Ismét akcióba léptek a szegedi bicikli Tolvajkergetők, ezúttal egy sötétebb színű, de élénkebb feliratú kerékpárt láttak el GPS-szel. Az SZTK elé kikötött kerékpárt most két nap után, este lopták el.

A tolvaj a többszázezer forint értékű biciklivel egyenesen a Havanna söröző felé indult, ahol 3.000 Ft-ét vált meg frissen lopott szerzeményétől.

„A riasztás tegnap este érkezett 19:13-kor. Szép komótosan elkezdtük figyelni a netes térképen, hogy a régi SZTK-tól vajon merre lesz a séta. A tolvaj kicsit bizonytalannak mutatkozott, mert egyenesen arra a helyre ment, ahol biztos volt benne, talál vevőt a járgányra. Ez így is lett. A kálvária sugárúti Havanna Sörözőben P. Tibor orgazda, máris visszautasíthatatlan ajánlatot tett a bicajra. Ugye senki sem gondolná, hogy 3 000 Forint sok pénz egy jó állapotú, márkás mountain bike kerékpárért? Tibor orgazdával ugyanis ez történt. A sörözőből távozva egyenesen a Bakay Nándor utcai ház udvari melléképületébe vitte a kerékpárt. Tibor a kerékpár váltójával nem igen tudott mit kezdeni, addig-addig kapcsolgatott míg sikerült az első tányérról ledobatnia a láncot a vázra. Szuszakolt vele egyszer-kétszer mire rájött, hogy a sebesség kapcsolgatásához nem ért. Talán ennek is volt köszönhető, hogy a kerékpárt a kis konyha közepén letámasztva hátrahagyva, gyalog indult bevásárolni a lakástól, ahol egyébként albérlő volt. (Fontos kihangsúlyozni, hogy a ház tulajdonosa nem tudott Tibor tettéről, így csak elszenvedője volt a rendőrségi intézkedésnek.)” – számolt be a részletekről a SzegedMának Dovalovszki András, a szegedi Tolvajkergetők tagja levelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik