Szórakozás

Vádlottak padján Máté Péter özvegye

A 62 éves asszonynak több tucat vádlott-társával együtt a III. kerületi bíróságon a parkolómaffia ügyében kellett a bírái előtt felelnie.

Az ügyben szereplő megvesztegetett parkolóőr a tárgyaláson részletesen beszámolt arról, hogy Máté Péter özvegye,  Edit asszony mikor és mennyi pénzzel korrumpálta őt, hogy díjtalanul parkolhasson. A nő a Vígszínház melletti jegyirodában dolgozott, és autójával rendszeresen jegy nélkül, zsebre fizetve állt meg. Az elsőrendű vádlott szerint Edit ezer forintot adott neki naponta. A tárgyalóteremben Edit zavartan viselkedett, és ahogy a többiek, ő sem volt hajlandó elmondani, mi történt. A mobiltelefonszám, amin tartotta a kapcsolatot a parkolómaffia vezérével, a saját tulajdona volt, ez már korábban bebizonyosodott. Sőt ezt el is ismerte a kihallgatásakor, írja a Blikk.

Az ügyész pénzbüntetést kért a nőre, ami a bűncselekmény jellegét tekintve akár milliós nagyságrendű is lehet, hiszen a banda a hatóság gyenge becslése szerint is több százmilliós kárt okozott a fővárosnak illegális tevékenységével.

Az özvegy egyébként kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, kvázi elismerte a vesztegetés tényét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik