Szórakozás

Öngyilkosságot akadályozott meg Benkő László

Benkő László (Benkő László)
Benkő László (Benkő László)

Az Omega tagja zenésztársaival együtt szeretné megvédeni a magyar zenét az angol, amerikai és műanyag előadóktól. Benkő László szerint sajnálatos, hogy a legjobb műveszek nem tudják eltartani magukat a zenélésből.

Több tucat zenész fogott össze a magyar zenéért. Mások mellett Lányi Lala, Benkő László, Dobrády Ákos, Pataky Attila és Pély Barna is tagja a Magyar Zenészbázis Egyesületnek. A Hír24 Benkő Lászlót, az Omega együttes billentyűsét kérdezte arról, hogy miért vállalta a tiszteletbeli elnöki tisztséget.

“Sosem értettem, hogy a magyar zene és a magyar előadók a sajtóban miért csak megtűrt dolognak számítanak. Ez a világon rajtunk kívül sehol sincs így. Az Omegával gyakran vagyok külföldön, és mindenhol azt tapasztalom, hogy az országok a saját előadóikat preferálják. Most ezen szeretnénk változtatni. Azt tekintjük elsődleges feladatunknak, hogy a magyar zenét a médiában erőteljesebben promotáljuk” – mondta Benkő László.


A zenészlegenda szerint nagy gondot jelent az angol, amerikai és más műanyag zenék térhódítása. Benkő László szerint az emberek el vannak bódulva ezektől a zenéktől, ugyanis a média csak ezeket árasztja magából. Azonban szerinte a legaggasztóbb mégis az, hogy a legjobb magyar előadók nem tudnak megélni a zenélésből. Sokuknak polgári foglalkozást is kell választaniuk, hogy el tudják tartani a családjukat.

“Én is érzem a bőrömön a változást, de szerencsére én még meg tudok élni a zenélésből. Az embernek viszont kutya kötelessége, hogy figyelje a többiek sorsát és segítsen ahol tud. Sokan fordulnak hozzám a problémáikkal a fiatalabb és az idősebb generációból is. Volt már rá példa, hogy egy-egy csalódott pályatársamnak adtam kölcsön, de az is előfordult már, hogy az öngyilkosságról kellett lebeszélnem valakit” – mondta Benkő László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik