Szórakozás

Takarékra tette rajongóit és ismerőseit a fitneszguru

Sajátos módszert vezetett be Schobert Norbert a telefonhívások kezelésére. Csak annak veszi fel, aki előtte SMS-t küld neki arról, miért keresi.

Megelégelte Norbi, hogy nincs egy szabad perce sem. A fitneszgurunak elege lett az állandó telefonhívásokból, hogy mindenki természetesnek veszi: őt bármikor el lehet érni. „Elég! Szeretnék egy új szokást meghonosítani és erre minden ismerősömet nyomatékosan megkérni – legalábbis velem szemben! Utálom, hogy a mobilkorszak mindig belerondít az életembe, de egyben fontos eszköz is. Megcsörren este, ha fürdetünk, ha éppen átöleljük egymást, ha éppen fontos emberrel beszélünk, ha edzünk, ha zuhanyozunk, ha vásárlunk. A rezgő is zavar pl. forgatás közben vagy temetésen. Ennek vége! Határozottan kérem, csak a családtagjaim, a két cégvezetőm és a max. két barátom hívjon fel! Én is így fogok mindenkivel tenni” – írta közösségi oldalán a fitneszszakember, aki áthidaló megoldást is kínál az őt hívóknak.

„Mi a megoldás? Egy olcsó SMS előtte, hogy ki, röviden miért kér visszahívást. Ez az SMS pont annyiba kerül, mint az első 30 másodpercben magyarázkodni. Akivel akarok beszélni, azt fel fogom hívni, aki üzent és nem hívom vissza, az pedig tegye oda, ahová tenni kell és mellőzzön az ügyben” – árulta el új módszerét Norbi, aki szerint mindenkinek hasonlóan kéne eljárnia.

„Eddig sem vettem fel az el nem mentett hívásokat. Ha ezt Ti is bevezetnétek, sokkal kulturáltabbá, diszkrétebbé válna az élet és hasznossá a telefon. Norbi” – osztotta meg rajongóival telefonálási kultúráját a fitneszguru. A rajongók nagy többsége helyénvalónak tartja, hogy kedvencüknek ennyire elege van a folyamatos hívásokból. Egyesek szerint azonban csak üres frázis mindaz, amit Norbi kifogásol. Az új módszer ellenzői szerint, Norbinak egyszerűen csak ki kéne kapcsolnia a telefonját akkor, amikor nem szeretné, ha megzavarnák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik