Pályán kívül

Gyárfás Tamás: Tudtam Kiss László börtönbüntetéséről, mint sokan mások

Mint arról kedden a 24.hu is beszámolt, Kiss László három évig, csoportos nemi erőszakért ült börtönben. A súlyos bűncselekményt 1961-ben, két akkori úszótársával közösen követte el a sportvezető, aki – a bírósági ítélet szerint – harmadikként lelte örömét az akkorra már védekezésre képtelen, fiatal nőben.

Szerda reggel Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke volt a TV2 Mokka című műsorának vendége. A szakvezetőt nem érte váratlanul a hír, ugyanis mint mondta, ő is tudott róla, mint sokan mások.

Ha bárki rámegy Kiss László Wikipédia-oldalára, olvashat az ügyről, márpedig az életrajzot nem ma írták. Az uszodában ez közismert tény volt, bár azt nem tudom, hogy a portás tudott-e róla.

– nyilatkozott Gyárfás, majd hozzáfűzte, Kiss eleget tett a bírósági ítéletnek. A börtönbe vonulás előtt is edzőként tevékenykedett, szabadulása után pedig bizonyítani tudott.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Ha valaki megbűnhődött, kell kapnia még egy esélyt. Lehetett volna cipész, ács, kovács, akkor senki nem foglalkozik vele. Most azok kapták fel az egészet, akik nem szeretik Kiss Lászlót, vagy le akarják járatni az úszószövetséget

– hangsúlyozta az úszószövetség elnöke, de leszögezte, részéről hiba lenne, ha azokat támadná, akik támadnak.

Arra kell koncentrálni, hogy mi a helyes lépés. Nem érzem helyénvalónak, hogy Kiss Lászlót áldozatként mutassuk be. Az áldozat az a hölgy volt, aki lehet, hogy ma már nagymama és sosem kért elégtételt. Ugyanakkor tanítványai azt mondják Kissről, hogy nem egy szatír, hanem egy remek edző, aki megmutatta, hogy van visszatérés.

Gyárfás Tamás bejelentette, az úszószövetség szerdán 9 órakor kezdődő ülésén dönt a kapitány jövőjéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik