The logo of the sports clothing and accessories  company adidas is seen on a jacket in Herzogenaurach, Germany, 30 October 2013. Photo: Daniel Karmann/dpa
Pályán kívül

Kihátrál a Nemzetközi Atlétikai Szövetség mögül az Adidas

24.hu
24.hu

2016. 01. 25. 09:13

Korábban a témában:

A BBC hétfőn arról számolt be, hogy a cég értesítette az IAAF-et: ki akar szállni az egyébként még négy évre szóló szponzori szerződésből.

A brit közszolgálati médium azt írta: az Adidas ezzel a lépéssel reagál a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget alapjaiban megrázó dopping- és korrupciós botrányra.

A herzogenaurachi központú vállalat az IAAF egyik legfontosabb támogatója. A BBC szerint egyelőre egyik fél sem kommentálta az értesülést.

A közlemúltban vált ismertté, hogy az IAAF-et korábban irányító Lamine Diack anyagi ellenszolgáltatás fejében doppingeseteket tussolt el és sportolókat zsarolt. A francia ügyészség pénzmosás és vesztegetés gyanújával vádat is emelt ellene.

A másik botrány Oroszországhoz kötődik: a német ARD televízió dokumentumfilmje feltárta, majd a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) független bizottsága megerősítette, hogy szisztematikus doppingolás zajlott az ország atlétái körében. Emiatt az orosz atléták jelenleg nem versenyezhetnek, veszélyben a riói olimpiai indulásuk is.

Kommentek

A Benfica portugál labdarúgóklub játékosai segítségért kiáltanak, miután csapattársuk, FEHÉR Miklós magyar csatár összeesett a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkõzés hosszabbításában Guimaraes 2004. január 25-én. A 24 éves, 25-szörös válogatott játékos kórházba szállítása után elhunyt. A halálát feltehetõleg szívroham okozta. (MTI/AP/ASF/Paulo Esteves)12 éve halt meg Fehér Miklós
Valaki elhagyta a műlábait a szomódi focipályán