Pályán kívül

Felfüggesztett börtön vár a Puskás Akadémia egykori labdarúgójára

P. Csabára felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetést és a sportágtól való örökös eltiltást kér az ügyészség.

A kedden elhangzó ügyészségi vád szerint P. Csaba, mint a Puskás Akadémia játékosa a Ferencváros elleni U19-es bajnokit akarta manipulálni négy éve úgy, hogy együttese legalább 4-1-re nyerjen. Kedden ezért állt a bíróság elé a mérkőzés játékvezetőjével, Cs. Jánossal karöltve, akit bűnsegédlettel vádolnak.

A körülbelül egyórás ügyészi vádbeszéd végén elhangzott, mindkettejük esetében súlyosbító körülmény, hogy a futballon belüli „népbetegségről” beszélünk, enyhítő pedig P. Csaba esetében fiatalsága, Cs. Jánosnál pedig betegsége. A labdarúgóra felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetést és a sportágtól való örökös eltiltást kérnek, a bíróra ugyanezt börtön nélkül – számol be a blikk.hu.

Az ügyészség azt állítja, a sportfogadás miatt anyagi gondokkal küzdő P. Csaba 2010 augusztusában maga kereste fel Cs. Jánost, és megkérte, hogy segítsen neki a bundázásban. Ezekről lehallgatásokkal, valamint a híváslisták lekérésével jutottak információhoz a nyomozók.

A tárgyalás az első ítélettel záródó bundabotrányügyben a védőbeszédekkel folytatódik, majd a vádlottak léphetnek fel az utolsó szó jogán.

A korábbi korosztályos válogatott labdarúgót P. Csabát (22), a Puskás Akadémia játékosát vesztegetés gyanúja miatt az MLSZ 2011-ben tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.  

Ez mondjuk nem nagyon zavarta, hogy 2013 nyarán többek között Zinadine Zidannal is együtt focizzon egy franciaországi kispályás tornán, sőt, a mai napig rendre részt vesz különböző amatőr vagy pénzdíjas kispályás tornákon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik