Pályán kívül

Risztov Éva is tanúskodik a zaklatási ügyben

risztov éva (risztov éva)
risztov éva (risztov éva)

Risztov Évát is kihallgatja a rendőrség Bacsa István, vagyis Kicsi bácsi ügyével kapcsolatban. A masszőrről azt állítja Szepesi Nikolett, hogy 13 évesen szexuálisan zaklatta.

A két lány korábban együtt edzett, ezért nem kizárt, hogy olimpiai bajnokunk olyan részletekkel szolgálhat a hatóságok számára, mely megcáfolja, esetleg megerősíti az Én, a szexmániás című könyvben megjelenteket.

A Bors információja szerint Risztovnak is tanúskodnia kell a szexuális molesztálás ügyében, melyet az említett könyv robbantott ki: Szepesi Nikolett állítja, 13 évesen a masszőr több lánnyal együtt őt is zaklatta.

Bacsa Istvánt azonban nem lehet büntetni emiatt, még ha igaz is, amit az úszónő állít, hiszen nyolc évnél régebben történt, így az ügy már elévült.

Többen is állítják, minden úgy történt, ahogy Szepesi leírta
Fotó: MTI

Hetekkel később Szepesi több úszótársa is jelentkezett, mondván, őket is zaklatta a masszőr. Volt olyan is, aki Facebookon tette közzé az alábbi üzenetet: „Ha Bacsa István Kicsi bácsiról van szó, akkor igazolni tudom, hogy valós, mivel én is áldozata lettem”.

A Bors úgy tudja, a rendőrök bekérték a szövetségtől minden úszónő telefonszámát, aki Szepesivel együtt úszott, így került képbe Risztov Éva is, aki Londonban a 10 kilométeres távon lett olimpiai bajnok.

“Már megkapta a „behívóját” a rendőrségtől, de az első megbeszélt időpontban nem jelent meg, azt hiszem, hivatalos elfoglaltsága miatt. Úgy tudom, most egy új időpontot egyeztetnek, a rendőrök ugyanis ragaszkodnak ahhoz, hogy tanúként hallgassák ki. Rajta kívül minden úszónőt, akivel abban az időben együtt versenyeztek berendelnek a Teve utcába, mert kizárólag az ő vallomásuk alapján tudják tisztázni, mi is történt akkoriban a gyúrószobában. Éva egyébként senkinek sem beszél a múltban történtekről, de szemmel láthatóan megérintette az ügy” – mondta a lapnak egy, a neve elhallgatását kérő informátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik