Forma-1

Hivatalos: végleg lelép a McLaren sikerkovácsa

Ron Dennis (ron dennis, )
Ron Dennis (ron dennis, )
Lewis Hamilton egykori felfedezője és főnöke, Ron Dennis bejelentette, eladta részesedését, végleg kiszáll az istálló mögül. A 70 éves igazgató 37 évet húzott le Wokingban.

Ron Dennis véglegesen visszavonul a Forma-1-től, de legalábbis a McLarentől biztosan, jelentette az ESPN. Az istállóval 17(!) világbajnoki címet ünnepelő Dennis értékesítette valamennyi részvényét, így minden akadály elhárult, hogy a McLaren Technology Group és a McLaren Automotive egyesülése után új korszak kezdődjön a márka történetében.

Az első lépést tavaly novemberben tették meg a McLaren vezetői, amikor Dennist egyszerűen lemondatták igazgatói posztjáról.

A márka és a Forma-1-es istálló vezetőjeként Ron Dennis egyéni világbajnoki címekhez segítette Niki Laudát, Alain Prostot, Mikka Hakkinent és Lewis Hamiltont. Az utóbbi években csak szenvedő csapat ezentúl egy egyesített csoport, a McLaren Group alá tartozik majd.

Pénteken közleményében a távozó Dennis úgy fogalmaz, nagyon örül, hogy sikerült megállapodnia a többi részvényessel, és mostantól fókuszálhat egyéb érdekeltségeire.

Mindig azt mondtam, a 37 évet, amelyet itt eltöltöttem, érdemes csupán egy fejezetnek gondolni a márka történelemkönyveiben.

– írja a búcsúzó sportvezető.

Majd úgy folytatja, nagyon büszke arra, mennyit tett személyesen is az autók és a pilóták biztonságáért, és továbbra is együtt fog dolgoznia a témában a brit Védelmi Minisztériummal. A versenyzők biztonságának biztosítása mellett az utánpótlás-nevelésben is maradandót alkotott.

Folytatom a munkát, és a családi alapítványom segítségével szeretnék még több, Lewis Hamiltonhoz hasonló tehetséget szponzorálni. 12 évesen vettem a szárnyaim alá, 2008-ban pedig a világbajnoki címe megerősítette a hitemet és a motivációmat a fiatalokban.

Ron Dennis nemcsak sportvezetőként, üzletemberként is rendkívül sikeres karriert tudhat magáénak. Vagyonát 2014-ben közel 900 millió dollárra, mai árfolyamon közel 247 milliárd forintra taksálták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik