Forma-1

III. Lewis király már a Forma-1 legnagyobbjai közé tartozik

Mindenki a  harmadik világbajnoki címét megszerző brit pilótát dicséri. Egy német lap szerint Rosberg számára savanyú volt a szőlő.

Lewis Hamiltonnak, a Mercedes istálló brit pilótájának austini győzelmétől és harmadik világbajnoki címének megnyerésétől volt hangos a nemzetközi sajtó a vasárnapi Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíjának másnapján, amelyen több lap a vereséget lehangoltan nyugtázó Nico Rosberg reakciójáról is írt.

Nagy-Britannia:

The Times: “Lewis Hamilton vasárnap este a harmadik világbajnoki címével bekerült a brit autósport történelemkönyvébe. Hosszú út vezetett idáig annak a pilótának, aki tízévesen kijelentette, egyszer Forma-1-es vb-győztes lesz, édesapja, Anthony pedig három munkahelyen dolgozott, hogy finanszírozni tudja Lewis pályafutását.”

The Guardian: “Hamilton már az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon az összetett élére állt, s ezt meg is tartotta az egész szezonban. A Forma-1 technikailag túlkomplikált világában a brit versenyző vb-diadalára egyszerű a magyarázat: gyorsabb volt, mint legnagyobb riválisa és csapattársa, Nico Rosberg.”

Daily Mail: “A szurkolók előtt Rosberg nem fogadta el Hamilton kézfogását, s a pezsgőbontásban sem vett részt. Miután az előző szezonban szoros küzdelemben maradt alul, az idei vereség már túl sok volt neki.”

The Sun: “Hamilton mesterhármasa.”

The Independent: “Ez Hamilton pillanata volt. Az ő napja és az ő éve.”

Németország:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Életem legszebb pillanata – Lewis Hamilton harmadszor világbajnok Austinban – a tőle megszokott, ellentmondást nem tűrő módon. Csapattársa, Nico Rosberg hibázott, ezzel elveszítette a győzelem esélyét.”

Süddeutsche Zeitung: “Rosberg hozzávágta a sapkát Hamiltonhoz. A brit könnyekkel a szemében szállt ki az autójából harmadik vb-címének elnyerésekor, csapattársa, Rosberg számára azonban savanyú volt a szőlő.”

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport: “Hamilton a király, háromszoros világbajnok, mint Ayrton Senna. Rosberg ügyetlenkedett és odaajándékozta csapattársának a futamgyőzelmet, s ezzel a vb-címet is. Hamilton a világ tetején. Tíz győzelem és 11 pole pozíció 16 futamon: ezt felesleges magyarázni. De hogyan zárkózott fel Sebastian Vettel: a 13. helyről rajtolva lett harmadik. Remekül startolt a vizes pályán, őrületes tempóban jött fel, s aztán óriásit harcolt a két Red Bull-versenyzővel.”

Tuttosport: “Lewis Hamilton nyert és bebiztosította harmadik világbajnoki címét. De mekkorát hibázott Rosberg! A német sokszor peches volt, de nyilvánvaló, hogy az idény során egyszer sem sikerült komolyan megszorongatnia csapattársát. Vettel tökéletes versenyt futott, s felállhatott a dobogóra.”

Corriere dello Sport: “Hamilton utolérte a példaképét, immár neki is három vb-címe van, mint Sennának. Ezt az amerikai futamot akár mintának is lehet tekinteni: a Forma-1-nek mindig ilyennek kellene lennie. Előzések ezrei, s izgalom az első kanyartól az utolsóig.”

La Stampa: “III. Lewis király, győzelem és könnyek. Hamilton most már a Forma-1 legnagyobbjai közé tartozik.”

Spanyolország:

Sport: “Ahogyan megszoktuk tőle, Hamilton ismét az ambíciójának, bátorságának és elszántságának köszönhetően nyert. Nincs értelme túlbeszélni: Lewis ebben az idényben a legjobb volt, ismét világbajnok lett, és nagyon megérdemelte.”

Mundo Deportivo: “Az elmúlt évek legjobb versenye azzal ért véget, hogy Rosberg odaajándékozta a sikert csapattársának, ami az utóbbi számára a vb-címet is jelentette.”

El País: “Hamilton ebben az idényben mindenkinél jobban koncentrált a munkájára, s az első naptól kezdve tetszés szerint uralkodott. Csapattársa, Rosberg egy pillanatra sem jelentett akadályt a számára.”

As: “Újra megcsinálta. Lewis Hamilton máris a Forma-1 történetének legjobbjai közé tartozik.”

La Vanguardia: “Hamilton tovább uralkodik. A Mercedes brit pilótája az idénybeli 10. sikerével és a Rosbergtől kapott újabb ajándékkal bekerült a háromszoros világbajnokok klubjába.”

Marca: “Már most olyan, mint Senna.”

El Mundo: “Egy uralkodó, riválisok nélkül. Austini győzelmével Hamilton bebiztosította a harmadik vb-diadalát. Ebben az idényben akkora fölényben volt, mint korábban még soha.”

Franciaország:

L’Équipe: “Egy őrült futam, amely egyben egy nagy bajnok versenye is volt. Ez a GP méltó volt Hamilton megkoronázásához, a britnek minden tudását be kellett vetnie.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik