Forma-1

Felipe Massa verte a mezőnyt

A brit nagydíj után a Formula 1-es csapatok kedden és szerdán lehetőséget kaptak egy kis Silverstone-i a tesztelésre. Az első napon Massa volt a leggyorsabb.

Az idei évben hatodik alkalommal kaptak lehetőséget kétnapos tesztelésre az istállók. Erre legközelebb már csak Abu Dhabiban lesz lehetőségük november végén.

Nagy Britanniában kedden egy késő délelőtti 1:35:242-es idővel Felipe Massa futotta a legjobb időt, mellyel mindössze 0,7 másodperccel maradt el a hétvége legjobbjától, amit Lewis Hamilton teljesített a pénteki második szabadedzésen.

Bár a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo főként csak az autó aerodinamikáját tesztelte, a nap végén hat ezredmásodpercre megközelítette brazil vetélytársát. A hátsó szárnyak beállításait próbálgató Nico Rosberg pedig a harmadik legjobb időt autózta.

Néhány tesztpilóta is lehetőséget kapott tegnap. A McLaren csapatát a belga Stoffel Vandoorne, illetve a Caterham istállót Will Stevens képviselhette. Utóbbi csaknem 100 kört teljesített, s 2,6 másodpercre megközelítette a Ferrarival 10. helyen végző De la Rosát. A teszt második felvonása szerdán délelőtt 9 órától délután 17 óráig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik