Foci

Bibliai idézettel biztatják szeretetre a Fradi-szurkolókat

Aki szereti testvérét, megmarad a világosságban, s nem szolgál botrányul másoknak.”

“Aki azt állítja, hogy a világosságban él, de gyűlöli testvérét, az még mindig a sötétségben van.”

Ezt a két idézetet ajánlotta a szurkolók figyelmébe a Ferenczvárosi C közép nevű oldal, mindkettő János első levelében olvasható a Bibliában.

A Debrecen elleni meccsen történtek nem tüntették fel jó színben a Tábort, amely három és fél év után tért vissza a lelátóra, és nem sikerült balhé nélkül lehozni az újrakezdésnek beillő találkozót. A meccs szünetében egy 30-50 fős csoport két embert is megtámadott, egyikük az ultrák nélküli időszak vezérszurkolója volt, aki súlyos sérüléseket szenvedett, de késével ő is megsebesítette két támadóját.

A balhé hullámai azóta sem ültek el, a legfrissebb hírek például arról szólnak, hogy az őrizetben lévő tíz drukker közül kilencek kaphatnak nyomkövetőt.

A C közép most arra buzdítja a szurkolókat, hogy a következő hazai meccsen, a december másodikai, Videoton elleni rangadón a korábbi incidens miatt fekete vagy sötét kabátban érkezzenek a drukkerek a Groupama Arénába.

„A Fradi-induló alatt világítsatok, világítsunk, gyújtsunk fényt az ’éjszakában’ az okostelefonok vakujával, hozzuk el a világosságot, ezzel fejezzük ki, hogy elítéljük az erőszakot! A Ferenczváros stadionjában nincs helye semmilyen erőszaknak!” – áll a felhívásban, amely arra is kitért, hogy advent első vasárnapján gyűjtést is szerveznek majd a stadionban elhelyezett urnákban.

„Szeressük egymást”

– olvasható az oldalon. Kell ennél szebb gondolat?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik