Foci

Világpremier: mutatjuk a 2018-as labdarúgó-vb labdáját

Ha a Telstar 18 nevet viselő labda olyan, mint az elődei, akkor van mitől rettegniük a kapusoknak.

Az adidas bemutatta a 2018-as FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos meccslabdáját. A Telstar 18 nevet viselő labda az 1970-es mexikói világbajnokság meccslabdájának modernizált verziója.

A 47 évvel ezelőtti, az eredeti Telstar („star of television”) nevet kapta, hiszen ikonikus fekete-fehér paneleivel – melyek tökéletesen alkalmazkodtak a színes televíziózás előtti időszak képernyőihez – végérvényesen felülírta az akkori futballdesignt, és megteremtette az azóta is ikonikus pentagon és hexagon elemekből álló, monokróm focilabda külsőt.

Fotó: adidas

A teljesítmény maximalizálása és a játékosok igényeinek kielégítése érdekében a 2018-as vb labdáját a sportszergyár Argentína, Kolumbia, Mexikó, a Manchester United, a Juventus, a Real Madrid és az Ajax játékosainak bevonásával fejlesztette tökéletesre.

A Telstar 18 az első meccslabda a világon, amely beágyazott – okostelefonnal összeköthető – NFC chipet tartalmaz. A chip személyre szabott információkat és exkluzív tartalmakat biztosít a felhasználók számára, sőt a helymeghatározó funkciónak köszönhetően a labda pontos részletei is lehívhatók belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik