Foci

NB II-es csapat ejtette ki a Fradit a Magyar Kupából

A Magyar Labdarúgó Szövetségben teljesen jó ötletnek tartják azt, hogy hétköznap 13.30-kor legyenek meccsek a Magyar Kupában, így kedden, a főtábla második fordulójában hat találkozót rendeztek. Ezek közül kiemelkedett az NB II egyik feljutójelöltje, a Kisvárda Ferencváros elleni hazai meccse, ezen mondjuk szép számmal voltak nézők.

A Fradi az elmúlt három kiírás győztese, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is ők nyertek. Összességében 23-szor nyerték meg a Magyar Kupát, ez rekord.

Az első félidőben a másodosztályú együttes jobb volt ellenfelénél, volt egy kapufájuk, majd Batik rángatta meg a gólhelyzetben kilépő Lukácsot, de a játékvezető nem fújt a sípjába. Nem úgy a 36. percben, amikor Otigbát látta szabálytalannak a büntetőterületen belül (kísértetiesen hasonló volt a helyzet, mint a Felcsút elleni), a tizenegyest a sértett Horváth értékesítette magabiztosan.

A mások félidő egy véres sérüléssel indult – ketten fejeltek össze, Lovrencsicset le is kellett cserélni, Böde váltotta –, majd megint Kisvárda előtt volt egy lehetőség, e a labda fölé ment. Thomas Dollnak egyébként nem nagyon tetszett csapata játéka, a szünetben, még Lovrencsics sérülése előtt kettőt cserélt, Botka és Moutari álltak be. A 68. percben így is Dibusznak kellett nagyot vetődnie egy hazai szabadrúgásnál.

Kondás Elemér együttese – igen, ő a Kisvárda vezetőedzője – jól tartotta magát a későbbiekben is, a Fradinak nagyon nem ízlett az NB II-es csapat játéka. A 79. percben egyenlítési lehetőség adódott a Ferencváros előtt, a kapu torkából mentettek a kisvárdaiak Böde lövése után. A hajrában megint a Kisvárda előtt volt gólszerzési lehetőség, Dibusz a kapujából kivetődve mentett.

Nem tudott egyenlíteni a Ferencváros, amely így nagy meglepetésre már a legjobb 64 között kiesett a kupából.

A mindent eldöntő gól:

A többi pályán

Életkép a Dabas-Vidi meccsről Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az NB I listavezetője, a Videoton simán vette a harmadosztályú Dabas elleni akadályt, a székesfehérváriak az első félidőben lőtt három góljukkal döntötték el a továbbjutást. A DVTK is NB III-as ellenfelet vert, Bódog Tamás együttese ugyanakkor azért megszenvedett a Balassagyarmattal.

A Loki a második félidőben öt perc alatt három gólt szerzett az NB III-as Monor otthonában, erre pedig szükség volt, a hazaiak ugyanis két találattal izgalmassá tudták tenni a hajrát. A Debrecen végül 3-2-vel jutott tovább a 32 közé.

A Fradi mellett még egy NB I-es csapat, a Szombathelyi Haladás is búcsúzott, amely a harmadosztályú Tiszafüred otthonában kapott ki tizenegyesekkel.

Eredmény – Magyar Kupa, a 32 közé jutásért

Kisvárda (II) – Ferencváros 1-0 (1-0)

Dabas (III) – Videoton 0-4 (0-3)

Balassagyarmat (III) – DVTK 0-1 (0-0)

Monor (III) – Debrecen 2-3 (0-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik