Foci

Seszták Miklós keresztbe tenne Kubatov Gábornak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkészítette a Magyar Kupa főtábla második fordulójának párosítását. Itt még valamennyi NB I-es csapat kiemeltként szerepelt, így elkerülték egymást a 32 közé jutásért. A legérdekesebb találkozónak címvédő Ferencváros kisvárdai kiruccanása ígérkezik.

Már csak azért is, mert Seszták Miklós fejlesztési miniszter egyéni képviselői kerületében évek óta csodás stadionról – már meg is kezdődött az építkezés – és benne NB I-es csapatról álmodik, ezért tán erőn felül, de mindenképp a sportgazdasági ésszerűség határát felülről súrolva megerősítette a 16 ezres lélekszámú kisváros csapatát.

Kiválasztották a kisvárdai stadion kivitelezőjét
Kétmilliárdot keres a beruházással a Penta Industry Kft.

Az NB II éllovasának játékoskeretében ezért hemzsegnek az egykori NB I-es labdarúgók. Elég, ha a támadósort soroljuk fel: Rajczi Péter, Délczeg Gergely, Miroslav Grumic hármas együtt több száz élvonalbeli találkozót tud felmutatni, de a védelemben Fodor Ferenc, Vermes Krisztián szintén nem nyeretlen kétéves, ahogy az egyaránt felcsúti nevelésű Izing Martin, és Papucsek Barna is rendelkezik első osztályú tapasztalattal.

Egy-egy ilyen mérkőzés alkalmával ezek a fiúk képesek lehetnek megtáltosodni, erőn felül teljesíteni, és ha ezt elég sikeresen teszik, azzal bizony Seszták miniszter erősen keresztbe tenne Kubatov Gábor Fradi-elnöknek. Ha sikerül a miniszter terve, a továbbjutás, annak nagyon nem örülne a sorrendben negyedik kupagyőzelméről és ezzel automatikus Európa Liga indulásról álmodozó Fidesz-pártigazgató.

A Kisvárda-Fradin túl érdekes lehet még Budapest Honvéd budaörsi vendégjátéka, továbbá a Gyirmót FC Győr (NB II)–Mezőkövesd meccs, lévén csak ezeken a találkozókon lesz egy osztálynyi különbség a csapatok között. Így az összes többi NB I-es csapatot érintő párharc végeredménye vendégsikert sejtet, minden más az óriási meglepetés kategóriába tartozik.

MAGYAR KUPA, 7. FORDULÓ, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT:

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Minden esetben az alacsonyabb vonalbeli csapatok a pályaválasztók, ha azonos osztálybeliek kerülnek össze, akkor az előbb kihúzott együttes.

Forrás: mlsz.hu

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik