Foci

Tovább szárnyal Varga Roland és a Fradi

A Ferencváros 2-0-ra nyert otthon a Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában szombaton. Az első félidőben aktívabbak voltak a zöld-fehérek, de a házigazdák a mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A diósgyőriek a második játékrész közepéig bírták a nyomást: a 62. percben Varga Roland éles szögből lőtte be idénybeli 11. gólját – Ivan Rados közreműködésével.

Tíz perccel később Stefan Szpirovszki állította be a végeredményt, ezzel a Ferencváros sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg, míg a Diósgyőr pedig egymás után harmadszor kapott ki.

Szintén hazai pályán nyert a Debrecen, Herczeg András együttese zsinórban ötödjére győzött. Helyzetek nélküli, alacsony színvonalú első félidőt láthatott a közönség, az utolsó percben aztán a semmiből vezetéshez jutott a DVSC: egy szép támadás végén Varga Kevin talált a vendégek kapujába.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a Puskás Akadémia, ám igazán veszélyes helyzetig nem jutott, sőt a kitámadó felcsútiak ellen a hazaiaknak akadt néhány ígéretes támadásuk. A hajrában Könyves Norbert és Tőzsér Dániel is góllal fejezett be egy kontrát, így a végeredmény meggyőző 3-0-s siker lett.

Egyedül az Újpest tudott idegenben győzelmet aratni a játéknap kora esti mérkőzésein. Az első félóra végén Cseri Tamás érkezett jó ütemben egy kipattanó labdára, ezzel megszerezte a vezetést a Mezőkövesd, amely a szünet előtt öt perccel még egyszer Filip Pajovic kapujába talált, de a játékvezető les címén nem adta meg a gólt.

A szünetben, majd a második félidő elején is cserélt a vendégek vezetőedzője, Nebojsa Vignjevic, ezzel nagyon hamar elhasználta az összes változtatási lehetőségét. A szerb szakember számításai beváltak, előbb Tischler Patrik fejelt egy jobb oldali szöglet után a hazaiak kapujába egy órányi játék után, majd két percre rá Novothny Soma bólintott be Obinna Nwobodo baloldali beadását.

Novothny növelte a vendégek előnyét, sőt hamar 4-1-re elhúzhattak volna a vendégek, ám Nagy Dániel büntetőjét kivédte Tomas Tujvel, ráadásul néhány perccel később Fótyik Dominik szépített. Az Újpest kapott azonban még egy büntetőt, amelyet Novothny gólra váltott, ezzel megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik gólját és kialakította a végeredményt.

Egyetlen góllal jobbnak bizonyult a Paks a Balmazújvárosnál, a Vasas-Haladás mérkőzésen viszont elment az áram a Szusza Ferenc Stadionban, így azt a mérkőzést újra kell majd játszani.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmények – NB I, 10. forduló

Mezőkövesd – Újpest 2-4 (1-0)
Gólszerző: Cseri 30′ Fótyik 84′ ill., Tischler 59′ Novothny 62′ 78′ 86′

Debrecen – Puskás Akadémia 3-0 (1-0)
Gólszerző: Varga 45′ Könyves 82′ Tőzsér 85′

Ferencváros – Diósgyőr 2-0 (0-0)
Gólszerző: Varga 62′ Szpirovszki 71′

Paks – Balmazújváros 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kulcsár 35′

Vasas – Haladás 0-0 (FÉLBESZAKADT)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik