Foci

Óriási blama a franciáktól, Andorra mellett Luxemburg a vb-selejtező hőse

Ki ne emlékezne arra, hogy néhány hónapja a Bernd Storck vezette magyar labdarúgó-válogatott milyen csúnyán megégett Andorrában?! Nyilván mindenkinek megvan az a pillanat, amikor az eléggé bukásra álló kapitány nem megy be az M4 Sport stúdiójába, pedig előre lebeszélt interjún kellett volna megjelennie.

No, most képzeljük el ezt a franciáknál, és mondjuk százszorozzuk meg azt a szégyent, amely az ottani szurkolókat érte: Franciaország-Luxemburg 0-0.

A hazai Eb-n 2016-ban döntőig menetelő franciák ezzel a kezdővel álltak fel:

A francia kezdőcsapat

Hugo Lloris (Tottenham) – Djibril Sidibe (AS Monaco), Laurent Koscielny, Samuel Umtiti (Barcelona), Lavyin Kurzawa – Kylian Mbappé (PSG), Paul Pogba (Manchester United), N’Golo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (AS Monaco) – Antoine Griezmann (Atlético Madrid, Olivier Grioud (Arsenal)

Ennek a francia csapatnak a tagjai alapjátékosok saját klubjaikban. Nem az NB I-ben, Nyugat-Európában. A középpályán ott van a 105 milliós Pogba és a 180 millió eurós Mbappé; illetve a 2016-2017-es Premier League legjobb játékosának választott N’Golo Kanté és az Arsenal által 100 millió euróra taksált 21 éves monacoi, Thomas Lemar. A támadósorban pedig a Giroud-Griezmann kettős talán a világ öt legjobb duójából az egyik – válogatott szinten mindenképpen.

A félprofi luxemburgiak erre nem lehozzák 0-0-ra a meccset? De.

Franciaországnak nem kevesebb, mint 32 kapura lövése volt, de csak nyolc ért kaput. Ez a másik oldalon három és egy. Mégis, a luxemburgiak kapufáig is jutottak, ergo nem voltunk messze attól, hogy megtörténjen a történelem tán legnagyobb csodája.

Az összefoglaló. Nézzük meg, mert ilyet még nem láttunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik