Foci

Bognár György magasztalja Pintér Attilát

A hazai foci tekintélyes szakértője a felcsúti kolléga következetességét, és kiválóan összerakott védelmét dicsérte. Mi meg megnéztük a számokat.

A magyar focinál kevés belterjesebb közeg van, ezt még tán az is tudja, aki nem járatos benne. A sportnapilapnak “szakértő” korábbi válogatott labdarúgó, a Puskás Akadémia egykori, a Budaörs jelenlegi szakmai igazgatója, Bognár György dicsérte a tao-milliárdokból kipárnázott, a fiatal tehetségeket a csapatától elüldöző bukott szövetségi kapitányt, Pintér Attilát. Az értékelés minden szava arany, de így is vannak benne kiemelendő részek.

Pintér Attila edzői munkájában a legszembetűnőbb, hogy megvan benne a következetesség

– írja Bognár. Hogy ez mit jelent, nem igazán fejti ki, csak annyit írt a hétvégén a Haladást 5-1-re kiütő felcsútiak edzőjéről, hogy nem kapkodott, nem változtatott, nem ingott meg a szakmai irányvonalat illetően – jelentsen ez bármit is.

Hogy mi ezzel a baj, egy szimpla táblázatból kitűnik. Nemrég, amikor a Felcsút még a kieső helyen állt, összeszedtük, hogyan bírózott és hogyan kereskedett a fiataljaival Pintér Attila. Pintér minden, csak nem következetes, vagy maximum csak abban, hogy minden szezonban kicseréli a keretét.

Pintér Attila játékospiaca:

Pintér Attila az elmúlt két évadban két különböző klubnál tevékenykedett, de bárhol is ír alá szerződést, a játékosok adásvétele alapvető tevékenység nála.

Jöttek:
Mezőkövesd 2016/2017: 26 játékos
Puskás Akadémia 2017/2018: 18

Mentek:
Mezőkövesd 2016/2017: 27
Puskás Akadémia 2017/2018: 22

(A lista itt is tartalmazza a kölcsönvett és/vagy az utánpótlásból az első kerethez felkerülő játékosokat is.)

Nyilván nem erre gondolt Bognár, de abban is következetes Pintér, hogy akadémisták nélkül képzeli el a Puskás Akadémiát:

a keretben egyetlen felcsúti, a 20 éves Spandler Csaba játszik, de már őt is lecserélte többször edzője, így előfordult, hogy a Puskás elveszítette akadémia jellegét.

De Bognár itt nem állt le, elkezdett ömlengeni a pintéri védekezésről is.

Pinyővel kapcsolatban amúgy sokszor hallani, olvasni, hogy szigorúan megköveteli a precíz védekezést, és a csapatainál látni lehet, hogy nála valóban alapvetés a stabil hátvédmunka

– írja, közben viszont a számok egészen mást állítanak.

A 2017-2018-as szezonban eddig hét meccsen 12 gólt kapott a Felcsút, amelynél csak a Mezőkövesd és a Haladás kapott többet.

Bognár Györggyel a Budaörs hat forduló után a 15. helyen áll az NB II-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik