Foci

Nyert a Honvéd és megszerezte első győzelmét a Puskás Akadémia

A címvédő Budapest Honvéd a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján, s így továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, de negyedóra elteltével átvette az irányítást a bajnokcsapat, amely Baráth Botond üggyel-bajjal a kapuba kotort estében.

A második félidő Honvéd-rohamokkal kezdődött, Tomas Tujvelnek többször is védenie kellettmégis a Mezőkövesd szerzett gólt egy szép támadás végén a csereként beállt Baracskai Roland fejesgóljával. A hajrában a Honvéd tett többet a győzelemért, előbb kapufáig jutott, majd a 94. percben Kabangu révén csak megszületett a győztes gól.

A Puskás Akadémia szintén 2-1-re győzött a Balmazújváros ellen. Az első félidőben Szakály Péter tüntette el a tizenhatoson belül Jurij Habovdát – ezt később Horváth Ferenc, a vendégek vezetőedzője nehezményezte is, mert szabálytalannak vélte – majd a visszatett labda Molnár Gábor elé került, aki közelről nem hibázott.

Az első félidő hajrájában kettőre duzzadt a hazaiak előnye, köszönhetően Horváth László elképesztő ügyetlenkedésének: rávetődött egy lassan guruló labdára, de ahogy föl akart kelni kiesett a kezéből, a Puskás támadója pedig szemfülesen Josip Knezevic elé pöccintette a labdát. A Balmazújváros végül tizenegyesből tudott szépíteni, de az egyenlítés Bachana Arabuli lábában maradt a 94. percben, pontosabban Hegedűs Lajos védett.

NB I, 6. forduló

Puskás Akadémia-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (2-0)
Gólszerző: Molnár G. (8.), Knezevic (45.), illetve Arabuli (64., 11-esből)

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)
Gólszerző: Baracskai (72.), illetve Baráth (22.), Kabangu (94.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik