Foci

“A derbit az Újpest játssza egy zöld-fehér csapat ellen”

Egy apró tüskét sikeresen beleszúrt a Ferencváros szurkolóiba Anton Jönsson Salétros, az Újpest újonnan igazolt labdarúgója.

A svéd és magyar felmenőkkel bíró játékossal a klub hivatalos honlapján készítettek rövid interjút, amelyből kiderül, hogy bár járt már Magyarországon többször is a 21 esztendős középpályás, nem beszél magyarul. Salétros készségesen elmondta, hogy jó csapatba igazolt és várja az első meccset, ahogyan az ilyenkor már-már szokás. Jött azonban a kérdés: Tudod, melyik két csapat vívja a hamisítatlan derbit Magyarországon?

Természetesen, az Újpest egy zöld-fehér csapat ellen. Például a legutóbbi, 2-2-es döntetlennel végződő derbit is figyelemmel követtem. Igazán kiváló mérkőzések szoktak lenni ezek az összecsapások, remélem, a következőt megnyerjük.

– válaszolta Salétros.

Az nem valószínű, hogy szándékosan akart volna beszólni – elvégre fordított helyzetben vélhetően egy magyar játékos sem tudná megmondani, ki vívja a legnagyobb svéd derbiket – de akaratán kívül is mélyre döfött szavaival a patinás magyar klub szurkolóinál.

Minden bizonnyal hamarosan megtanulja, mi a neve annak a zöld-fehér csapatnak – legkésőbb október 21-én, amikor az Újpest a Groupama Arénába látogat.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik