Foci

Szégyen: parányi Budafok leszurkolta a nagy Ferencvárost

Szégyen, vagy nem szégyen, azt is meg kellett élje az Üllői út közönsége, hogy míg csapatuk kupaelődöntőjén az NB3-as vendégszektor dugig tömve és hangos volt, addig a hazai felettébb csöndesen és erősen foghíjasan tátongott.

A Ferencváros kiütötte (8-0) a Budafokot a Magyar Kupa szerdai elődöntőjében. Az különbség tán túlzó, a két csapat közt nincs nyolc gól, így magyarázatként fogadjuk el, amivel mentséget keresett a Promontor utcai alakulat és edzője: vírus söpört végig az öltözőben, ettől voltak olyan gyengék a játékosokat…

Ne felejtsük el, ebben a szerda esti Budafokban hat olyan kezdőjátékos lépett pályára, akiknek nem kevés NB1-es meccs, rutin van a hátuk mögött. Ez a Budafok korábban kiejtette a Videotont is.

Nagy zakó ide vagy oda, a budafoki szurkolók ettől még jól érezték magukat. Zöld-fehér szempontból nézve szomorú tény, hogy míg a pályán a klub játékosai legyőzték az ellenfelet, addig a nézőtéren a mintegy 1000 fős vendégtábor 90 percen keresztül leszurkolta a hazaiak fanatikusait.

A mérkőzés alatt így:

A mérkőzés után pedig így:

Prukner László budafoki edző a mérkőzés után elismerte, csapata nincs egy súlycsoportban a Ferencvárossal, meg azt is elárulta, nekik kicsit sok volt a szerda szombati ritmus.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

A korábban a Fradit is irányító mester ugyanakkor azt is megjegyezte:

Nem azt vártam, hogy megszorítsuk a Ferencvárost, hanem azt, hogy tisztességesen helytálljunk. Néhány gól előtti szituáció érthetetlen volt számomra.

Most erről gondoljon mindenki amit akar.

Thomas Doll a mérkőzés után elmondta, a csapatnak igenis fontos volt, hogy magabiztosan győzzön, a találkozó első percétől koncentráltan futballozzon.

Tetszett a játékosok hozzáállása, nem becsültük le az ellenfelet. Azt hiszem örülhetünk, hogy májusban saját stadionunkban léphetünk pályára a Magyar Kupa döntőjében. Bár ez a bajnoki szezon nem sikerült úgy, ahogy elterveztük, de ha kupagyőzelmet ünnepelhetünk, az nagy tett lenne, és ne felejtsük, az sorrendben a harmadik győzelem lenne

– tekintett előre a Fradi edzője

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzések, eredmények:

Vasas – Mezőkövesd 2-0 (1-0)
G: Berecz 45+1. – büntetőből, Kulcsár 49.

FTC – Budafok (III.) 8-0 (5-0)
G: Bognár 13., 40., Böde 26., 55. Varga 38., Moutari 44., Djuricin 56., 58.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik