Foci

Kritika: “Az NB1-be előbb néző kell, nem videóbíró”

Bede Ferenc, korábbi FIFA-bíró a Digi Sport Reggeli Start műsorában nyilatkozott több, aktuális, a játékvezetést érintő kérdésről.

Bede kifogásolta, hogy:

Puhl Sándor, aki 17 éve kisebb megszakítással vezeti az MLSZ Játékvezetői Bizottságát, miközben a Sport1 televízióban az El Clásico után tíz perccel azonnal és nyilvánosan kiértékelte José Hernández játékvezető teljesítményét, kapitális hibáit, addig Kassai Viktor Real-Madrid BL-negyeddöntője (4-2) kapcsán hallgat, mint hal a vízben. Szerinte kötelező lenne megnyilvánulnia, vagy megvédenie, mert nem csak és elsősorban ő hibázott, hanem Ring György, akinek amúgy olyan szeme van, hogy máskor tíz centis leseket is kiszúr.

Bede biztos abban, hogy:

a videóbírót bevezetik, mert azt már mindenki látja, hogy a legmagasabb szinten is vannak hibák és ezért egy-egy ilyen botrányos mérkőzés után mindenki a videóbíró után kiált.

Bede a videóbíró magyarországi bevezetésére is kitért:

Furcsa rendszer lenne az, ahol már minden van, hat játékvezető, és videóelemzés is, csak éppen néző nincs. A nézők visszajövetelének meg kell előznie a videóbíró bevezetését. Persze, ha van rá pénz, lehet, hogy bevezetik. Csak én ezt komikusnak tartanám néző nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik