Foci

Londonba utazott egy pofonért a Manchester City

Egy hete Pep Guardiola beállította Carlo Ancelotti rekordját a labdarúgó Premier League-ben: a Swansea elleni siker után ő lett a bajnokság történetének második külföldi edzője, aki hat győzelemmel kezdett. A csúcsdöntés ugyanakkor elmaradt, méghozzá a szenzációsan játszó Tottenham miatt.

A londoniak hazai pályán nagyon bekezdtek és bár Kolarov öngóljával szereztek vezetést, kétség sem férhetett hozzá, melyik a jobb csapat. A szünetig még Alli is betalált és amilyen rosszul játszott önmagához képest a City, még rájuk nézve volt hízelgő ez az eredmény.

Kolarov öngólja:

A második félidőben már jobb volt a manchesteri csapat, azonban így is megpecsételődhetett volna végleg a sorsuk a 65. percben, de Bravo kivédte Lamela büntetőjét. Így megmaradt az esélye a vendégcsapatnak arra, hogy visszajöjjön a meccsbe, de a nagy feltámadás elmaradt. A Manchester City, amely a hét közben csak ikszelt a Celtic vendégeként a BL-ben, már csak egy ponttal vezet a Tottenham előtt.

A bajnoki címvédő Leicester City is játszott délután, Claudio Ranieri együttese otthon 0-0-ázott a Southamptonnal. (Fotó: Getty Images/AFP/Ian Kington)

Eredmények – Premier League, 7. forduló

Tottenham – Manchester City 2-0 (2-0)

Leicester – Southampton 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik