Foci

Deutsch szerint az MTK új stadionja olyan lesz, mint az Arsenalé

Deutsch Tamás, az MTK elnöke szerint a labdarúgócsapat otthona, az Új Hidegkuti Nándor Stadion Európa legmodernebb létesítményei közé fog tartozni, de a pénteki sajtótájékoztatón szót ejtett azokról a negatív véleményekről is, melyek a pálya alapvonalai mögött elhelyezkedő betonfalak közelségét és látványát kritizálták. Szerinte sokan az elmúlt napokban úgy fogalmaztak meg sarkalatos véleményeket, hogy nem is látták, nem is láthatták még az elkészült létesítményt, hiszen a munkálatok továbbra is folynak, írja az MTI.

Deutsch Tamás jelezte, a fal és az alapvonal között 7,5 méteres távolság van – a nemzetközi szabály 5 métert ír elő -, és természetesen labdafogó hálót is felszerelnek majd, ami megakadályozza a labdák visszapattanását. Az elnök kiemelte, Magyarországon öt, nemrég felépült vagy felújított stadionban – Ferencváros, Újpest, Debrecen, Mezőkövesd, Gyirmót – is kisebb az alapvonal és az építmény közötti különbség. Hozzátette, október 13-án mindenkit szeretettel várnak a Sporting Lisboa elleni megnyitóünnepséggel egybekötött mérkőzésre.

Deutsch Tamás kijelentette, a bő másfél év alatt felépült stadion a nemzetközi és a hazai szabványoknak is tökéletesen megfelelő, különleges és modern megoldásokat alkalmazó létesítmény.

Az elnök két technikai részletre – amely különlegessé teszi az arénát – tért ki: a játéktér olyan technológiával készült, melynek lényege, hogy a természetes gyepszőnyegbe összesen 20 millió darab műanyag szálat helyeztek el. Ezt a fajta, úgynevezett hibrid gyepszőnyeget alkalmazzák többek közt a liverpooli Anfield Roadon, a manchesteri Old Trafford Stadionban, vagy éppen a milánói Giuseppe Meazzában. Ezen kívül a világítás is speciális, hiszen a hagyományos rendszerrel ellentétben az Új Hidegkuti Nándor Stadiont LED-rendszer világítja meg.

Deutsch Tamás elmondta, Európában egyedül az Arsenal otthona, az Emirates Stadion rendelkezik ezzel a két rendszerrel (hibrid gyepszőnyeg és LED-pályavilágítás) együtt. Kiemelte, Magyarországon elsőként az MTK-nál alkalmazzák a szigetországban hagyományos megoldást, miszerint a kispadok nem a játéktér mellett helyezkednek el, hanem a nézőtér első sorában ülnek majd a cserejátékosok és a szakmai stáb.

Az új, 7,5 milliárd forintból épült – beleérve a bontást és a tervezést is – Új Hidegkuti Stadion az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 3-as kategóriájú létesítményének felel meg, ahol utánpótlás-, illetve felnőtt női válogatott mérkőzéseket, Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőt is lehet rendezni.

Az elnök megjegyezte: az új stadionnal több nézőt is akarnak becsábítani, a régiben 1000-1500 közötti volt az átlagnézőszám, ezt szeretnék már a tavaszi szezonban felülmúlni, majd a jövőben, fokozatosan növelve, két-három bajnoki idény alatt nagyjából a 4000-es szám a cél.

Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón beszámolt a szezon hátralevő részére (11 hazai mérkőzése lesz ebben az idényben még az MTK-nak) szóló jegy- és bérletárakról: az akadálymentes jegyek (1300 forint) mellett a legolcsóbb belépőkhöz a kék-fehérek ultrái juthatnak (2250 forint), míg az MTK egyesületi tagjai – minden szakosztályból – már 2450 forintért megtekinthetik a mérkőzéseket. A klub döntése értelmében nem kötelező a szurkolói kártya, ugyanakkor e nélkül kizárólag 8800 forintos áron lehet belépőt vásárolni, míg ugyanazokra a helyekre szurkolói vagy stadionkártyával 4900 forint egy jegy ára. A vendég szurkolók 2450 forintért válthatnak belépőt.

A Sporting Lisboa elleni stadionavató összecsapásra – amelyet telt ház esetén 5014-en tekinthetnek meg a helyszínen – már megkezdődött a jegyértékesítés, a VIP-jegyek 18 800 forintba, míg a sima belépők 5990 forintba kerülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik