Foci

A Leicester City megtapasztalta, mi vár rá a BL-ben

A mögöttünk hagyott szezonban óriási meglepetésre a Leicester City nyerte meg az angol labdarúgó-bajnokságot (Premier League). Claudio Ranieri együttese így szeptembertől a Bajnokok Ligája főtábláján is megcsillogtathatja tudását.

Az angol gárda bajnokként meghívást kapott a több kontinensen zajló Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési tornára. Riyad Mahrez és társai korábban büntetőkkel megverték a skót Celtic együttesét, magyar idő szerint vasárnap kora reggel viszont a francia Paris Saint-Germain túl nagy falat volt számukra. Ez a párosítás a csoportkörben is simán összejöhet.

Unai Emery fiai már az első félidőben két gólt szereztek, előbb Edinson Cavani talált be a büntetőpontról, majd Nanitamo Ikone is eredményes volt. A fordulást követően előbb Lucas Moura vette be Kasper Schmeichel hálóját, majd Odsonne Edouard állította be a 4-0-ás végeredményt.

A Leicesternél Mahrez a kezdőben kapott helyet, de például a házi gólkirály Jamie Vardy pályára sem lépett.

A bajnokra egy hét múlva már tétmeccs vár, augusztus 7-én ugyanis az FA-kupa-győztes Manchester United együttesével mérkőznek a Community Shield (Szuperkupa) döntőjében.

Eredmény – Labdarúgás, Bajnokok Kupája

Paris Saint-Germain – Leicester City 4-0 (2-0)
Gólszerző: Cavani (26. – büntetőből), Ikone (45.), Lucas (64.), Edouard (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik