Foci

Storcknak nehéz dolga lesz a keretszűkítésnél

Juhász Roland úgy véli, mindenki teljes erőbedobással dolgozik. Az újdonsült válogatottsági rekorder, Király Gábor szerint a fegyelem kulcsfontosságú.

A magyar labdarúgó-válogatott rekordere, Király Gábor szerint sem ő, sem az együttes nem ér rá a csúcsdöntésével foglalkozni, hiszen a franciaországi Európa-bajnoksággal egy nagy feladat áll előttük. A 40 esztendős kapus az Elefántcsontpart elleni, gól nélküli döntetlennel zárult pénteki felkészülési mérkőzésen 102. alkalommal öltötte magára a címeres mezt,

ezzel megdöntötte a válogatottsági rekordot, amelyet eddig Bozsik Józseffel, az Aranycsapat legendás játékosával tartott közösen.

Ha maximálisan ellátjuk a feladatunkat, akkor már elégedettek lehetünk. Az, hogy ez milyen eredménnyel párosul majd, az már a mérkőzéseken fog eldőlni

– fejtette ki Király, aki hozzátette, az edzői utasítások betartására kell koncentrálniuk, s akkor jöhetnek le hiányérzet nélkül a pályáról a kontinenstorna mérkőzésein, ha mindent megtettek a sikerért.

Juhász Roland a találkozót követően hangsúlyozta, Bernd Storck szövetségi kapitánynak nehéz dolga lesz a hónap végi keretszűkítéskor, ugyanis minden játékos teljes bedobással dolgozik.

Hozzátette, Elefántcsontpart kemény ellenfél volt, de összességében elégedettek lehetnek a mérkőzés képével.

“Az ellenfélen látszódott a cserék után, hogy továbbra is olyan játékosok alkották a csapatot, akiknek a nagy része európai topbajnokságokban futballozik. Végig labdabiztosak voltak, ami nagyon jellemző az afrikai csapatokra, de nem igazán találtak fogást rajtunk, ebből a szempontból pozitívnak értékelem a mérkőzést” – értékelt Juhász.

Salomon Kalou, az elefántcsontpartiak legnagyobb sztárja kifejtette, a magyar együttes nagyon erős fizikálisan, és csapatként is nagyon komoly.

Az Eb-re készülő magyarok jól játszottak, több helyzetet is kidolgoztak és egyértelmű volt, meg akarják nyerni a találkozót

– nyilatkozta Kalou. A Hertha BSC támadója kitért a klubcsapata szezonjára is. Elmondta, hogy Dárdai Pált remek vezetőedzőnek tartja, és nagy előrelépés, hogy az előző idény után, amelyben a kiesés ellen küzdöttek, ezúttal az európai kupaszereplésért harcolhatott a gárda.

A magyarok hétfőtől ismét Ausztriában edzőtáboroznak, és az Eb előtt még a világbajnok németekkel játszanak felkészülési mérkőzést június 4-én Gelsenkirchenben.

A magyar válogatott 44 év után szerepel ismét az Eb-n: június 14-én Ausztria ellen kezd Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal találkozik, végül 22-én Lyonban Portugáliával csap össze.

A magyar válogatott Eb-re készülő bő kerete

Kapusok:

Király Gábor (Swietelsky-Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Megyeri Balázs (Getafe)

Védők:

Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Juhász Roland (Videoton FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Lang Ádám (Videoton FC)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások:

Elek Ákos (DVTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)
Kleinheisler László (Werder Bremen)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)

Támadók:

Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Stieber Zoltán (Nürnberg)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Szalai Ádám (Hannover)
Németh Krisztián (Al-Gharafa)
Nikolics Nemanja (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Böde Dániel (Ferencváros)
Lencse László (Újpest FC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik