Élő Foci

Nem bírt Afrika legjobbjával a magyar válogatott

Két újoncot avatott Bernd Storck.

Az Európa-bajnokság előtti utolsó hazai meccsét játszotta a magyar labdarúgó-válogatott. Az ellenfél a Afrika Kupa legutóbbi győztese, Elefántcsontpart volt. Az első félidőben jól játszott Bernd Storck együttese, két komoly lehetőséget is sikerült kialakítani. Kleinheisler előbb a kapust és a kaput is átemelte, majd Nagy Ádám tökéletes indítása után előbb Gyurcsó lőtt a kapusba, majd a kipattanót Szalai az előtte álló védőbe lőtte.

A fordulást követően meglátszott az utóbbi napok kőkemény munkája, fásultabban mozgott az együttes, a cserék sem igazán tudtak lendíteni a játékon. A második félidőben már egy-két komolyabb lehetőség is akadt az elefántcsontparti együttes, de igazán veszélyt nem jelentettel Gulácsi Péter kapujára.

Győzelmet nem sikerült ünnepelni, de azért volt ok az örömködésre. Sallai Roland és Vida Máté személyében két újoncot avatott Storck. Király Gábor pedig a 102. válogatottságát ünnepelhette, így Bozsik Józsefet megelőzve egyedüli rekorder lett.

A futballisták a jövő héten mennek vissza Ausztriába, majd június 4-én következik a világbajnok Németország elleni ütközet. Azon az összecsapáson már csak a végleges, 23 fős keret vesz részt.

Eredmény – Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Elefántcsontpart 0-0
Budapest, Groupama Aréna, vezeti: Vlado Glodjovic (szerb)

Magyarország: Király (Gulácsi 46.) – Fiola, Juhász, Lang, Kádár – Nagy Á (Böde 70.)., Pintér – Gyurcsó (Nikolics 64.), Kleinheisler (Gera 46.), Dzsudzsák (Vida 89.) – Szalai (Sallai 79.)

Elefántcsontpart: Gbohouo – Bagayoko, Bailly, L. Koné, Kanon (Bamba 74.) – Seri, Diomande (Kessie 46.), S.Kalou (Konaté 66.) – Gradel (T. Touré 66.), Kodija (Sio 85.), Angban (N’Guessan 90+1.)

Sárga lap: Bagayoko (19.)

Újoncot avat Bernd Storck

Szalai helyett Sallai Roland, a Puskás Akadémia játékosa érkezik. Ez az első felnőtt válogatottsága.

Kanon nem tudja folytatni

A szélsőhátvédet ápolni kellett, még vissza tudott jönni, majd lehozták. Bamba váltja.

Érkezik Böde Dániel

A szurkolók legnagyobb örömére. Nagy Ádám befejezte mára. Átállunk két csatárra.

Ezt megúsztuk

Három a kettőben mehettek a kapunkra, de Kalou fejese fölé ment.

Azért ez nem az igazi elefántcsontparti válogatott

A legnagyobb hiányzok, a teljesség igénye nélkül: Yaya Touré (Manchester City), Serge Aurier (PSG), Seydou Doumbia (Newcastle United), Gervinho (Hopej), Cheik Tioté (Newcastle United), Lacina Traoré (AS Monaco) és Brice Dja Djedjé (Olympique Marseille)

Olvasói sztorik