Foci

Padlóra küldte a Manchester Unitedet, majd még be is szólt nekik

A Manchester United labdarúgócsapata valamivel mindig a címlapokra kerül. Most is, bár ezt inkább kihagyták volna Louis van Gaalék. Csütörtökön kikaptak a dán Midtjylland otthonában, az Európa Ligában és most ezen pörög mindenki. A manchesteriek pedig a lehető legóvatosabban nyitják ki a pénteki sportlapokat, nehogy kiessen az együttes.

Persze a Unitednek volt 12 sérült és/vagy beteg játékosa, a bemelegítés közben pedig kidőlt David De Gea is. És bár sokan elfelejtik, azért mégiscsak a dán bajnokot tisztelhetjük a Midtjyllandban.

De így is óriási meglepetés, hogy az északiak kerültek 2-1-es előnybe a párharcban.

Főleg annak fényében, hogy hiába játszott csapnivalóan a Manchester, még ők vezettek. Aztán az első félidő hajrájában a védelem végigmozizta, ahogyan Pione Sisto tíz métereket cipeli a labdát, majd a vendégek kapujába lő. A 77. percben sem igazán tudtak mit kezdeni Paul Onuachuval, különösen Mata „védekezése” volt fura. A cserecsatár be is lőtte a győztes gólt, és csak azért nem nyert nagyobb különbséggel a házigazda, mert Sergio Romero ihletett formában védett.

Ez a gól pecsételte meg a Vörös ördögök sorsát:

Hogy még kellemetlenebb legyen a United számára az egész sztori, Onuachu úgy lett a meccs hőse, hogy alig játszik egyébként a Midtjyllandban.

A bajnokságban háromszor, az Európa Ligában egyszer kezdett eddig. Többnyire csereként küldik be, de azért két-két gólt így is szerzett a két említett sorozatban. A mikrofon előtt sem hagyja kihasználatlanul a ziccereket, a lefújás után még megforgatta a kést a padlón lévő Unitedben:

Többet vártam tőlük

– nyilatkozta Onuachu, aki szerint nekik ellenben sikerült meglepniük a manchesterieket.

A fiatal játékos bizakodó a visszavágót illetően, bár tudja, hogy nehéz dolguk lesz az Old Traffordon. Ugyanakkor az ősszel még a Bajnokok Ligája főtábláján szereplő Manchester United mostani teljesítményét elnézve simán benne van a pakliban, hogy az angolok számára jövő csütörtökön véget is ér az európai kupakaland a szezonra.

Márpedig akkor még kellemetlenebb péntek reggele lesz van Gaalnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik