Foci

Fél lábbal a legjobb nyolc között a Real Madrid a BL-ben

Olaszországban került előnybe a Real Madrid, Belgiumban játszott őrült meccset a Wolfsburg. Zinedine Zidane edzőként győzelemmel debütált a Bajnokok Ligájában.

AS Roma – Real Madrid 0-2 (0-0)

Szerda este a Real Madrid Rómában vendégeskedett a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Ez volt Zinedine Zidane első meccse a BL-ben vezetőedzőként.

Az első félidő inkább taktikai harcot hozott, bár próbálkoztak támadni a csapatok, inkább a védelmekről szólt az első 45 perc, a kapusoknak túl sok dolguk nem volt. A játékrész legszebb jelenetét a 33. percben láthattuk, Cristiano Ronaldo löbbölte a labdát Marcelo elé, a brazil kapásból lőtt, de nem sokkal a kapu mellé célzott. Szczesnyt mindenesetre meglepte a próbálkozás, kicsit mintha késve vetődött volna.

A második játékrésznek a Roma vágott neki aktívabban, kellett is egy szép tisztázás Navastól. Az 57. percben előnybe került a Real, Ronaldo húzott meg egy szép cselt, lőtt, a labda pedig a védőn megpattanva talált utat a hálóba.

Ronaldo szerzett vezetést:

Mivel a Roma számára ezt követően égetően fontossá vált a gólszerzés, felpörögtek az események, a Farkasok mentek előre az egyenlítésért, Vainqueur távoli lökete például a frászt hozta a spanyolokra. Az ellenakció végén Ronaldo dönthette volna a meccset, de közeli fejese centikkel mellé ment.

Nyílt volt az összecsapás a lefújásig, a rómaiaknak több egyenlítési lehetőségük akadt, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Márpedig ez sokszor megbosszulja magát, most is: Jesé nem sokkal azt követően, hogy becserélték, a 86. percben betalált. 2-0-ra nyert idegenben a Real Madrid, óriási bravúrra lenne szüksége a Romának, hogy továbbjusson.

Jesé pedig lehet, hogy a párharcot is eldöntötte:

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

AS Roma (olasz) – Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)

Gólszerző: Ronaldo (57.), Jesé (86.)

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

Gent – Wolfsburg 2-3 (0-1)

A sorozat meglepetéscsapata egyértelműen a belga Gent, amely története során először jutott a sorozat főtáblájára és a csoportkört is túlélte. A belgák ezúttal is kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, azonban a szünet előtt nem sokkal Draxler villant, ezzel pedig előnybe került a Wolfsburg.

Draxler első gólja:

A folytatás rémálomszerűen alakult a Gent számára, ugyanis Draxler megduplázta a wolfsburgi előnyt, majd Max Kruse is betalált, a 60. percben így már 0-3 volt az állás.

Draxler második gólja:

Kruse találata után úgy tűnt, hogy padlón a Gent:

A belgák még reménytelen helyzetükben sem adták fel, így összejött számukra a szépítés, Kums a 81. percben talált be.

Kums élesztette fel a belga reményeket:

Meleg lett a pite a Wolfsburg számára, a Gent ugyanis felpörgött, sorra jöttek a hazai gólhelyzetek, Koulibaly révén pedig jött is az újabb találat. 2-3 lett a vége, érdekes visszavágó elé nézünk, bár a Wolfsburg azért így is jóval kedvezőbb helyzetben van.

Koulibalynak köszönhetően nyílt maradt a párharc:

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Gent (belga) – Wolfsburg (német) 2-3 (0-1)

Gólszerzők: Kums (80.), Koulibaly (89.) illetve Draxler (44., 54.), Kruse (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik