Foci

Pep Guardiola futballpályán ritkán látható dolgot tett

Az edzők a pálya szélén habitusuktól függően üvöltve, mutogatva, gesztikulálva vagy csak nyugodt hangon adnak utasítást a játékosaiknak. A Bayern edzője valami teljesen mást csinált.

Szombaton, a Bayern München, hazai pályán 2-0-ra verte az Ingolstadtot, ami semmiképp sem nevezhető meglepetésnek. Papírforma. A meglepetés ellenben szintúgy papír formában érkezett, mégpedig a találkozó 55. percében. 0-0 volt még ekkor. Philipp Lahm bedobáshoz készült a jobb oldalon, amikor Pep Guardiola edző nemes egyszerűséggel odasétált hozzá és egy üzenettel ellátott papírlapot nyomott a kezébe.

 

Lahm láthatóan meglepődött, értette is meg nem is az edzői üzenet labdarúgó pályán e ritka formáját. Minden esetre elolvasta az utasítást, majd bedobta a labdát, aztán odaadta a papírt csapattársának, a spanyol Javi Martíneznek.

europress
Fotó: europress

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón természetesen az egyik legfontosabb kérdés az volt, kinek, mit üzent a mester és miért ezt a formát választotta?

Lahm viccesen annyit mondott, azt írta, lőjek egy gólt és lehetőleg bal lábbal, ahogy a 75. percben ezt meg is tette. A papírfecni igaz történetéről Guardiola rántotta le a leplet. Elárulta, egy héttel korábban, a Borussia Mönchengladbach elleni vereségük alkalmával Andre Schuberttől, az ellenfél edzőjétől  lopta az ötletet. “Lehet, minden edzőnek ezt kellene csinálni, mert úgy látszik, ez vezet a győzelemhez. Annyit kértem a lapon, hogy az Ingolstadt bal oldalán támadjunk inkább” – fogalmazott Guardiola.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik