Foci

A DVSC valamiben utolérte a Real Madridot

Úgy tűnik itt is, ott is jogosulatlanul szerepeltettek egy-egy futballistát.

A Real Madrid esetéről már beszámoltunk. A Királyi Gárda szerdán, a spanyol Király-kupában 3-1-re nyert a Cádiz ellen, de félidőben jött a fekete leves. Kiderült, az első góljuk szerzője Gyenisz   Cserisev a tavalyi szezonból hozott magával eltiltást, amit a klubnál nem tudtak, vagy nem vettek észre, ezért nem játszhatott volna. Ha a Cádiz óv, a szabály szerint ki kell zárják a Király Kupából a madridiakat.

A debreceniek nyilván nem szándékosan, de éppen őket utánozták. Nekik Adamo Coulibaly gyűlt meg a bajuk. Az nso.hu remek szemmel szúrta ki, hogy mivel szerdán Szombathelyen, a magyar-norvég miatt elhalasztott az 15.fordulót pótolta az NB1 két csapata, és az eredeti időpontban a francia csatárnak még nem volt hivatalos játékengedélye, ezért hiába játszhatott a 16. fordulóban szabályszerűen a Fradi ellen, a Haladás-pályán mégsem léphetett volna pályára a DVSC színeiben.

Tavaly a Dunaújvárostól vontak le pontot. Ők a Fradi ellen szerepeltettek jogosulatlanul játékost, aki a meccs eredeti időpontjában nem volt a keretük tagja. Akkor a Chelsea elleni stadionavató miatt halasztották a meccset.

Várjuk, mi lesz a döntés.

MLSZ versenyszabályzat, VII. fejezet, 33.paragrafus

„A forduló sorsolt időpontjának megváltoztatása:
(1) A fordulók sorrendjét a sorsolás után a versenyrendszert kiíró szövetség Versenybizottsága csak rendkívül indokolt esetben változtathatja meg.
(2) Abban az esetben, ha a versenyrendszert kiíró szövetség Versenybizottsága valamilyen előre nem látható alapos ok miatt az adott osztály, csoport, verseny valamennyi egy fordulóra kiírt mérkőzését későbbi időpontra halasztja, vagy korábbi időpontra előrehozza, azt úgy kell tekinteni, hogy a sorsolás – a fordulók sorrendje – megváltozott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik