Foci

Csaó Norvégia, extázisban a magyarok – lapszemle

Nem lehet elégszer elismételni: a magyar labdarúgó-válogatott 44 év után jutott ki ismét az Európa-bajnokságra, miután oda-vissza legyőztük a norvégokat a pótselejtezőben. Az MTI egy csokorba gyűjtötte a nemzetközi sajtóvisszhangot, íme:

uefa.com: “A visszavágón nyújtott mesés produkcióval Magyarország Eb-résztvevő. Priskin Tamás 14. percben szerzett pompás gólja és egy késői öngól után a magyarok az 1986-os vb óta először ismét nagy tornán szerepelhetnek. Markus Henriksen találata semmit nem halványít Bernd Storck csapatának teljesítményén.”

bbc.com: “Magyarország 1986 után az első nagy tornára jutott ki. Priskin Tamás briliáns gólja segített kiharcolni a győzelmet a norvégok elleni pótselejtezőn. A Slovan Bratislava csatára, aki korábban játszott  a Watfordban és az Ipswichben is, Kádár Tamás hosszú passzát követően befelé cselezett, majd a hosszú felső sarokba tekert. A később öngólt vétő Henriksen szépítése már későn érkezett.”

The Guardian: “Magyarország Norvégia legyőzésével biztosította a helyét a 2016-os Európa-bajnokságon, s ezzel véget vetett az aszálynak, ami a nagy tornákat illeti. A keret mindössze öt tagja élt akkor, amikor az ország válogatottja legutóbb nagy viadalon, az 1986-os vb-n szerepelhetett, s közülük vasárnap este csak Király Gábor, a veterán kapus volt a kezdőcsapat tagja. A 39 éves játékos remekül teljesített a visszavágón, nagyszerű védések sorozatát mutatta be.”

La Gazzetta dello Sport: “Priskin-gól, csaó Norvégia! Fesztivál Budapesten, extázisban a magyarok, akik 44 év után ismét ott lehetnek az Európa-bajnokságon.”

kicker.de: “Magyarország utazik a franciaországi Eb-re! A szenvedélyesen harcoló csapat, élén a rutinos Király Gáborral, korán vezetést szerzett, és sokáig nem hagyta kibontakozni a későn ébredő norvégokat.”

aftenposten.no: “Högmo nagyot kockáztatott, mindent egy lapra tett fel. És mindent elveszített.”

Dagbladet: “Högmo munkája során a legostobább hibát követte el a csapatösszeállítás terén. Kapitányi állása veszélyben.”

És akkor a magyar szalagcímek:

Nemzeti Sport: Európa, jövünk!

Népszabadság: Ez ám a szám: 44 év után Eb-n a magyar válogatott!

Index: 2016, Franciaország, jövünk!

Blikk: Kijutott a magyar fociválogatott az Eb-re!

Magyar Nemzet: Valóra vált fociálom

Magyar Idők: Letelt az átok, újra az Eb-n!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik