Foci

A BL-ben menetel a Juve, otthon botlott az Atlético

A Manchester City az utolsó percben döntötte el az összecsapást.

Atlético Madrid – Benfica 1-2 (1-1)

Mindkét csapat három ponttal rajtolt, az esélyesebbnek tartott madridiak szerezték meg a vezetést. A 23. percben Angel Correa nem hibázta el az elé pattanó labdát (1-0). A Benfica nem rogyott meg, tíz perccel a játékrész vége előtt Nicolas Gaitan a hosszúra átkerülő labdát bombázta a bal sarokba (1-1).

A fordulás után már meglepetésre a portugáloknál volt az előny, az 51 percben Goncalo Guedes egy kontra után lőtt éles szögből Oblak mellett a hosszúba (1-2.) A bekapott gól után hiába próbálkozott Simeone csapata, nem sikerült egyenlíteni.

Astana – Galatasaray 2-2 (0-1)
Amint arról már beszámoltunk, a magyar idő szerint 18 órakor kezdődött mérkőzésen hatalmas izgalmak után szerzett történelmi pontot a kazah csapat, miután kétszer is egyenlíteni tudott.

Borussia Mönchengladbach – Manchester City 1-2 (0-0)

A két zakóval indító együttes jó iramban kezdte a mérkőzést. Az első félidő első felében Sergio Agüero kihagyott két ordító helyzetet, míg hazai részről Raffael hagyta ki az általa kiharcolt büntetőt. A játékrész hátralévő részében is inkább az egy hete edzőváltáson átesett hazaiak voltak veszélyesebbek.

A fordulás után meg is szerezték a vezetést a németek, az 54. percben Lars Stindl belsőzött a rövid alsóba (1-0). Sokáig nem örülhettek, egy szöglet után Kevin de Bruyne próbálkozását már lehet, hogy a gólvonal mögül piszkálták ki, viszont Nicolas Otamendi a kipattanót továbbította a kapuba (1-1).

Az utolsó percben jött az első félidőben ziccereket hibázó Sergio Agüero és mindent eldöntött (1-2).

Juventus – Sevilla 2-0 (1-0)

Mindkét csapat borzasztóan szerepelt saját bajnokságában, a BL-ben viszont jól kezdtek. A tavalyi döntős torinóiak nagy fölényben játszottak már az első félidőben is. A gól a 41. percben érkezett meg, Alvaro Morata fejelt a kapuba a szöglet után (1-0).

A fordulást követően is maradt a nagy hazai fölény és a cserként beálló Simone Zaza első Bl-meccsén megszerezte első gólját, amellyel beállította a végeredményt (2-0).

Eredmény – Bajnokok Ligája

C csoport:
Atlético Madrid – Benfica 1-2 (1-1)
Gólszerző: Correa (23.) illetve Gaitan (36.), Guedes (51.)

Astana – Galatasaray 2-2 (0-1)
Gólszerző: Balta (74. – öngól), Carole (89. – öngól) illetve Kisa (31.), Eric (86. – öngól)

D csoport:
Borussia Mönchengladbach – Manchester City 1-2 (0-0)
Gólszerző: Stindl (54.) illetve Otamendi (65.), Agüero (90.)

Juventus – Sevilla 2-0 (1-0)
Gólszerző: Morata (41.), Zaza (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik