Foci

Megvan Kovac utódja a horvát válogatottnál

A Lokomotiva Zagrebet irányító Ante Cacicot nevezték ki a horvát nemzeti csapat élére.

Davor Suker, a horvát szövetség elnöke hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a 61 esztendős szakember hároméves szerződést írt alá.

“Biztosak vagyunk benne, hogy olyan szövetségi kapitányt választottunk, aki képes kijuttatni a csapatot az Európa-bajnokságra” – nyilatkozta Suker.

Cacic a két hete menesztett Niko Kovacot váltja. Elődjének azért kellett távoznia, mert a válogatott azután, hogy csak gól nélküli döntetlenre volt képes Azerbajdzsán ellen, 2-0-ra kikapott Norvégiától az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Az együttestől ráadásul egy pontot levont az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amiért egy horogkereszt volt látható a pálya füvén júniusban, az olaszok elleni Eb-selejtezőn. A horvátok így nyolc mérkőzés után 14 ponttal a harmadik, pótselejtezőt érő helyen állnak a H csoportban, amelyben az olaszok vezetnek 18 ponttal, és a norvégok a másodikak 16-tal.

Az új szövetségi kapitány segítője az a Josip Simunic lett, aki a FIFA eltiltása miatt hagyta ki tavaly a brazíliai világbajnokságot: a 37 éves szakember – aki azóta már visszavonult – még 2013-ban az izlandiak elleni pótselejtezőt követően nácibarát usztasák egyik jelmondatával köszönte meg a szurkolóknak a biztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik