Foci

Váratlan zakóval kezdte a bajnokságot az Arsenal

Petr Cech (Array)
Petr Cech (Array)

Az Ágyúsok nem bírtak egyik „kedvenc” ellenfelükkel, a West Ham Uniteddel. Petr Cech vélhetően hamar el szeretné felejteni ezt a mérkőzést.

Az Arsenal labdarúgócsapata a legutóbbi tíz meccsét megnyerte a West Ham United ellen – a bajnokikat és a kupameccseket is figyelembe véve -, így Arséne Wenger együttese joggal bízhatott benne, hogy sikerült otthon tartani a három pontot a Premier League 1. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.


Petr Cech kicsit elkésett az első vendéggólnál
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ehhez képest a friss Community Shield-győztes Ágyúsok sorra szórakozták el a lehetőségeiket, majd a szünet előtt hátrányba kerültek, Kouyate csúsztatott a hazaiak kapujába egy szabadrúgást követően. A második játékrészből nem telt el negyedóra sem, amikora Zarate duplázta meg a Kalapácsosok előnyét egy távoli, kellemetlenül pattogós lövéssel (videó a cikk végén). Nem volt visszaút az Arsenal számára, sőt, a szépítés sem jött össze, a West Ham meglepetés győzelemmel kezdte a szezont. Nem ez volt Petr Cech legjobb meccse karrierje során – hogy finoman fogalmazzunk.

Ezzel egy időben rendezték a Newcastle-Southampton mérkőzést is, ami igen fordulatos volt, végül 2-2-re végeztek a csapatok.

Eredmények – Premier League, 1. forduló

Arsenal – West Ham United 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Kouyate (43.), Zarate (57.)

Newcastle – Southamtpon 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Cissé (42.), Wijnaldum (48.) illetve Pellé (24.), Long (79.)

Videó – Ez a találat pecsételte meg az Arsenal sorsát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik