Foci

Vezetett, mégis simán kiesett az MTK

Toghelle Sándor (Array)
Toghelle Sándor (Array)

A budapestiek korán betaláltak Újvidéken, de végül 3-1-es vereséget szenvedtek a Vojvodinától. Az MTK számára egy kör után véget ért az Európa Liga selejtezője.

Egy hete az MTK labdarúgócsapata Újpesten játszott 0-0-s döntetlent a Vojvodinával az Európa Liga első selejtezőkörében, azaz teljesen nyílt maradt a párharc a visszavágóra. Az újvidéki mérkőzés a budapestiek szempontjából remekül indult, Strestík a 3. percben szerezett vezetést a vendégeknek.

A hazaiakat felrázta ez a találat, és még az első negyed óra letelte előtt sikerült is egyenlíteni, Stanisavljevic szabadrúgása csapta be Hegedüst, a labda a hosszú felsőben landolt. A folytatásban is a Vojvodina játszott fölényben, a 40. percben pedig már vezettek is egy fejes után.


Strestík (jobbra) gólig, Torghelle helyzetig jutott
Fotó: MTI

Amilyen jól indult az első félidő az MTK számára, annyira rosszul a második, egy szépen végigjátszott akció végén Ivanic növelte tovább a hazai előnyt. Nem elég, hogy kétgólos hátrányba kerültek a kék-fehérek, még a szerencse is elpártolt mellőlük, Myke és Torghelle is közel járt a gólhoz, de nem jártak sikerrel. Stanisavljevic a túloldalon szabadrúgásból a kapufát találta el.

A lefújásig akadt még pár lehetősége a Vojvodinának, de az eredmény már nem változott, a hazaiak 3-1-re nyertek és továbbjutottak. Az MTK számára véget ért a nemzetközi kupakaland.

A Debrecen majdnem elszórakozta a maga párharcát, de továbbjutott végül, a Ferencváros pedig hazai pályán verte 4-1-re a holland Go Ahead Eaglest, azaz szintén készülhet a második körre.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó

Újvidék, 16 ezer néző, v: Tore Hansen (norvég)

FK Vojvodina (szerb)-MTK Budapest 3-1 (2-1)

Vojvodina: Zakula – Vasilic, Pankov, Djuric, Nastic – Stanisavljevic, Maksimovic (Puskaric, 55.), Ivanic, Sekulic, Stamenic (Babic, 77.) – Mrdakovic (Palosevic, 90.)

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai – Strestík (Szatmári, 63.), Thiam, Kanta, Vass Á. (Gera D., 93.), Varga Sz. (Ramos, 53.) – Torghelle

gólszerzők: Stanisavljevic (14.), Mrdakovic (40.), Ivanic (51.), illetve Strestík (3.)

sárga lap: Maksimovic (30.), Nastic (84.), illetve Thiam (37.), Vukmir (70.)

Továbbjutott: a Vojvodina, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik