Foci

Megszorítások lesznek Dzsudzsákéknál

Dzsudzsák Balázs (Array)
Dzsudzsák Balázs (Array)

A Dinamo Moszkva futballklubnáltöbbek között a játékosfizetéseket csökkentő új finanszírozási rendszert vezetnek be.

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató klubnál azt követően döntöttek így, hogy az orosz egyesületnél látogatást tett az európai szövetségnek (UEFA) az a bizottsága, amely a pénzügyi fair play szabályainak betartását ellenőrzi.

A Dinamo felügyelő bizottságának elnöke, Szergej Sztyepasin csütörtöki nyilatkozatában új szisztéma életbe léptetéséről beszélt, jelezve, hogy szeretnék az UEFA-büntetést elkerülni, bár azzal is számolnak, hogy a szabálytalanságok miatt kizárhatják az együttest az Európa Liga 2015/16-os szezonjában való indulásból. A selejtezőben való részvétel jogát azzal szerezte meg a gárda, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Jelenleg még nincs UEFA-határozat, a döntés június végéig válhat ismertté” – közölte az orosz klubelöljáró.
    
Vaszilij Tyitov, a Dinamo igazgatótanácsának elnöke szintén az ITAR-TASZSZ-nak nyilatkozva azt mondta, hogy az UEFA fairplay-szabályaihoz való igazodás jegyében véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően megkurtítják a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.
    
Még a szigorítás és az illetékes testület látogatása előtt az UEFA kinyilvánította: a Dinamo Moszkva vétkes a pénzügyi fair play szabályzat megsértésében és szankciókat helyezett kilátásba a túlságosan nagy futballistafizetések és a szabálytalan – a futballklubnak indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződés miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik