Foci

Ötgólos meccsen verte a Győr a Haladást

Győr, Haladás (Array)
Győr, Haladás (Array)

A nehéz helyzetben lévő ETO 3-2-re legyőzte szombathelyi ellenfelét a 27. fordulóban. A Pécs Pápán nyert 2-0-ra.

A héten eldőlt: a Győri ETO labdarúgócsapata nem kapja meg az NB I-hez szükséges licencet, így bő fél évszázad után a következő szezonban már nem lesz tagja az élvonalnak, függetlenül a pályán elért eredményektől. Ilyen hangulatban fogadta a kisalföldi együttes a kiesés ellen menekülő Szombathelyi Haladást, amely a héten kinevezett Mészöly Géza irányításával készült fel a találkozóra.


Fotó: MTI

Mozgalmas volt az első félidő, az ETO már a 8. percben megszerezte a vezetést Rudolf révén, de még az első félóra letelte előtt egyenlített a vasi alakulat, Martínez bólintott a hálóba egy szöglet után. A győriek mégis előnnyel tudtak szünetre menni, Koltai maradt üresen az ötös magasságában és fejjel bevette a kaput a félidő letelte előtt nem sokkal.

A második játékrészt is góllal kezdte a vendéglátó, Lipták egy labdaszerzés után bombázott a kapuba. Már-már azt hihettük, hogy eldőlt a meccs, azonban a 66. percben Halmosi centerezése után Radó ismét szorossá tette a meccset, majd a felbátorodó szombathelyiek több helyzetet is kidolgoztak, ám egyikkel sem tudtak élni, a Győr 3-2-re nyert.

Rendeztek ezzel egy időben egy kiesési rangadót is, melyen a Pápa fogadta a Pécset, a vendégek pedig Pauljevic és Fröhlich találatával magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A hazaiak így már nyolc meccse nyeretlenek, míg a vendégek 2012 ősze után győztek ismét a Perutz Stadionban.

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a kiesőhelyen tanyázó Pápa és Haladás két ponttal van lemaradva a Dunaújváros mögött. 

Eredmények – OTP Bank Liga, 27. forduló

Győr, ETO Park, 1610 néző, v.: Iványi

Győri ETO – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-2 (2-1)

Győr: Pogacsics – Brdarovski (Nagy Á., a szünetben), Lang, Lipták, Ibánez – Windecker (Pátkai, 58.), Kamber, Bucsa – Rudolf (Mayer, 79.), Priskin, Koltai

Haladás: Rózsa – Angyal, Alcibiade, Hegedűs J. (Gaál B., a szünetben), Jánvári – Martínez, Nagy P. (Rocchi, 70.), Németh M., Iszlai, Halmosi – Radó

gólszerzők: Rudolf (8.), Koltai (39.), Lipták (49.), illetve Martínez (28.), Radó (66.)

sárga lap: Brdarovski (29.), Lipták (25.), Kamber (69.), Pátkai (90.), illetve Alcibiade (16.), Németh M. (40.), Halmosi (50.), Mancini (60., pályán kívül) 

————————————————————————————————————————-

Pápa, 500 néző, v: Vad II

Lombard Pápa – PMFC 0-2 (0-0)

Pápa: Szűcs – Jagodics B., Nagy T., Bogunovic, Csizmadia – Csilus (Pongrácz, a szünetben), Randjelovic, Sluka, Völgyi (Vankó, 58.) – Popin (Waltner, 68.), Seye

Pécs: Poleksic – Horváth A., Balogh B., Ojdanic, Uzoma – Pauljevic (Frank, 90.), Márkvárt, Weitzer (Heffler N., 75.), James, Szatmári – Makriev (Frőhlich, a szünetben)

gólszerzők: Pauljevic (54.), Frőhlich (78.)

sárga lap: Bogunovic (47.), Sluka (52.), illetve James (79.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik