Foci

Öt hónap után nyert bajnokit a Diósgyőr

diósgyőri stadion (Array)
diósgyőri stadion (Array)

A miskolci alakulat a Pápát győzte le hazai pályán.

A tavaszi szezonban még egyszer sem tudta mindhárom pontot begyűjteni a DVTK, a héten pedig többek közt emiatt is kellett távoznia Tomiszlav Szivicsnek a kispadról.

A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték az első felvonás derekán: Barczi adta el a játékszert, amivel Seye a kapuig gyalogolt és a hálóba gurított. Még a szünet előtt egyenlített ugyanakkor a diósgyőri gárda, Bacsa volt eredményes a hajrában.

 Fotó: MTI

Sokáig úgy tűnt, ez marad a végeredmény is, ám a rendes játékidő utolsó percében Okuka beadását Egerszegi stukkolta közelről a hálóba, ezzel nagyon fontos három pontot szerezve csapatának.

A Dunaújváros 4-1-re győzött a Haladás vendégeként, Eppel mesterhármasig jutott, míg a Puskás Akadémia hiába vezetett még a 88. percben a Pancho Arénában a Nyíregyháza ellen, a Szpari pár perc leforgása alatt fordítani tudott.

Eredmények – OTP Bank Liga, 26. forduló:

Diósgyőri VTK-Lombard Pápa Termál FC 2-1 (1-1)
Miskolc, 2010 néző, v.: Pintér

gólszerzők: Bacsa (41.), Egerszegi (90.), illetve Seye (25.)

sárga lap: Barczi (29.), Egerszegi (73.), illetve Nagy T. (67.), Popin (70.), Frizoni (79.), Seye (92.)

Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Szalai V., Németh M., Eperjesi – Bognár (Grumic, 69.), Egerszegi, Barczi (Gosztonyi, a szünetben) – Bacsa (Marjanovic, 76.), Griffiths, Takács T.

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs – Jagodics (Vankó, 91.), Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Randjelovic, Pongrácz, Seye, Nagy T., Frizoni (Csilus, 84.) – Popin

—————————————————————————————————————

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Dunaújváros Pase 1-4 (0-1)
Rohonci út, 2436 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Rocchi (71.), illetve Eppel (45+1., 49., 80.), Jakab (53.)

sárga lap: Alcibiade (67.), Hegedűs (91.)

Szombathelyi Swietelsky-Haladás: Rózsa – Angyal, Hegedűs, Alcibiade, Devecseri (Rocchi, 58.), Jánvári – Schimmer (Nagy P., a szünetben), Németh M., Halmosi – Radó, Martínez (Bühler, a szünetben)

Dunaújváros Pase: Nagy G. – Villám, Vaskó, Szekeres, Hidvégi – Jakab, Böőr (Thiago, 84.), Petneházi, Orosz (Farkas, 64.), Nikházi – Eppel (Sóron, 86.)

—————————————————————————————————————–

Puskás Akadémia-Nyíregyháza Spartacus FC 1-2 (1-0)
Felcsút, 1358 néző, v: Vad II

gólszerzők: Tischler (8.), illetve Pekár (88.), Halenar (90.)

sárga lap: Fiola (25.), illetve Halenar (55.), Vámos (57.)

Puskás Akadémia: Danilovic – Szélesi, Tar, Kelic, Guaru – Kleinheisler (Szakály D., a szünetben), Fiola, Tóth II B., Zsótér (Sallai, 78.) – Tischler (Makrai, 89.), Lencse   

Nyíregyháza: Balogh J. – Fodor, Kovacevic, Törtei, Szokol – Halenar, Koller, Pekár, Zofcak (Abdouraman, 67.) – Seydi (Vámos, 31., helyette Ivanovs, 81.), Darcimelija

Ajánlott videó

Olvasói sztorik