Foci

Gyenge döntetlen után jutott tovább a Vidi

videoton-slovan (videoton-slovan)
videoton-slovan (videoton-slovan)

A Slovan Bratislava elleni párharc első mérkőzésén, Pozsonyban küzdelmes meccsen 1-1-et játszott a Videoton, így lépéselőnybe kerültek a visszavágóra az idegenben lőtt gól miatt.

A fehérvári mérkőzésen viszont nélkülöznünk kellett a harcosságot, ugyanis elég óvatosan kezdtek a felek, persze érthető módon egyik csapat sem akart gólt kapni.

Szinte az első negyedórában nem is láthattunk veszélyesebb kapuralövést, a hazaiak védték az “előnyüket”, míg a Slovan próbált a masszív védekezésre, és a gyors kontrákra építeni.

Ez azonban nem jött össze nekik, bár a Videoton sem volt túl acélos a támadások vezetésében. A szünetre így 0-0-val vonulhattak a felek.

A folytatásban is a magyar bajnoki ezüstérmes dominált, irányították is a játékot, de az igazán komoly ziccereket a meccs végére tartogatták: Gyurcsó a 85. percben eldönthette volna a továbbjutást, ám rossz megoldást választott, és közelről a kapusba bombázott. A rendes játékidő hosszabbításában azonban a pozsonyiak felülkerekedtek a Vidin, és néhány kellemetlen percet okoztak a több ezres hazai szurkolóközönségnek, mivel Bozovic és a védelem bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne ünnepelhessenek gólt a szlovákok.

A 0-0 azt jelentette, hogy összesítésben 1-1-re végeztek a csapatok, és mivel a fehérváriak idegenben találtak be, ezért ők nyerték a párharcot. Az Európa Liga-selejtező harmadik körében így a belga Genttel találkoznak majd.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 2. mérkőzés

Videoton FC – Slovan Bratislava 0-0 – összesítésben 1-1

Videoton: Bozovic – Stopira, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Oliveira (Walter Lee, 81.), Mitrovic, Tóth (Kovács, 68.), Sándor, Gyurcsó (Torghelle, 86.) – Nikolic. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Slovan Bratislava: Putnocky – Luksik, Pauschek, Gorosito, Bagayoko (Jánosik, 88.) – Halenár (Hlohovski, 78.), Kopunek, Grendel (Szarka, 83.) – Milinkovic, Sebo, Peltier. Vezetőedző: Vladimir Weiss.

Sárga lap: Nikolic (42.), Kovács (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (93.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (70.), Bagayoko (73.)

Továbbjutott a Videoton 1-1-el, idegenben lőtt góllal.

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a mérkőzés eseményeiről.

90+4. PERC: Vége a mérkőzésnek, idegenben lőtt góllal továbjutott a Videoton!

SÁRGA LAP 90+3.’
Bozovic, Videoton
Időhúzásért kapta.


90+1. PERC: Hlohovski
lőtt 20 méterről, de a labda lassú volt, így simán fogta Bozovic.

90. PERC: Négy perc lesz a hosszabbítás, és kezezés miatt szabaddal jön a Slovan.

SZÖGLET 89.’
Milinkovic, Slovan
Ez viszont már veszélytelen.
SZÖGLET 89.’
Hlohovski, Slovan
Bozovic védett óriásit! Újabb szöglet!
CSERE 88.’
Slovan
Bagayoko helyett Jánosik.
CSERE 86.’
Videoton
Torghellét küldte pályára Sousa, Gyurcsó helyett.
SÁRGA LAP 86.’
Walter Lee, Videoton
Újabb sárga a hazaiaknál.


85. PERC:
Mi maradt ki! Gyurcsó egyedül vezethette kapura a labdát, végül rossz megoldást választott és Putnockyba lőtte a bőrt. Pedig eldönthette volna a továbbjutást.

CSERE 83.’
Slovan
Grendel helyére Szarka érkezik.


83. PERC:
Már időt húz a Vidi, persze nem szeretnék, ha az utolsó tíz percben kapnának gólt. A cserék teljesen szétszabdalták a meccset, egy jó ideje nincs már folyamatos játék a pályán.

CSERE 81.’
Videoton
Walter Lee be, Oliveira le.


80. PERC: Gyurcsó
kevergetett a balszélen, de a középre adása pontatlan volt. Nincs meg az átütő erő egyik csapat játékában sem.

CSERE 78.’
Slovan
Halenár szállt ki a meccsből. Helyére Hlohovski állt be.
SÁRGA LAP 75.’
Kovács, Videoton
Ismét villant a sárga kártya.


73. PERC:
Oliveirát csúnyán bedarálta Bagayoko. Most inkább a favágásról szól a meccs, mint a fociról.

SÁRGA LAP 73.’
Bagayoko, Slovan
Kicsit elszabadultak az indulatok.
SÁRGA LAP 70.’
Peltier, Slovan
Csúnyán felrúgta Stopirát.
SZÖGLET 68.’
Oliveira, Videoton
Veszélyes volt, de nem született gól.
CSERE 68.’
Videoton
Tóth Balázs helyére Kovács érkezik.


67. PERC:
Nagyon közel járt a gólhoz a Vidi! Gyurcsó remekül adott középre, ám az egyik visszafutó védő felszabadított, de csak Oliveira elé került a labda, aki azonnal tüzelt. Szöglet következik.

62. PERC: Ígéretes akció végén Nikolic küldte fejjel a labdát kapura, de jócskán fölé, mellé.

59. PERC: Nem változott a meccs képe, a Videoton adogat, próbálkozik helyzetet kialakítani, míg a Slovan csak vadássza a labdát.

55. PERC: Úgy tűnik, a fehérváriak az átlövésekben látják a siker kulcsát: most Gyurcsó célzott messziről, rosszul.

53. PERC: Azért a Vidi erejéből csak futotta egy lövésre: a meccs legaktívabb labdarúgja, Oliveira kínálta meg messziről, de legalább két méterrel mellé. A kis helyzet is helyzet.

50. PERC: Ott folytatják a csapatok, ahol abbahagyták az első félidőt: ismét mezőnyben adogatnak helyzet nélkül.

SÁRGA LAP 47.’
Milinkovic, Slovan
Gyurcsónak könyökölt oda egyet.


Véget ért a Gent-Differdange mérkőzés: a belgák 3-2-re nyertek, így összesítésben 4-2-vel jutottak tovább. A Vidi-Slovan párharc győztese velük találkozik majd a következö körben.

KÖZÉPKEZDÉS 46.’
Videoton
Reméljük látunk gólt majd a második félidőben.


A szünetben 0-0 az állás Székesfehérváron, így összesítésben (1-1) idegenben lőtt góllal a Videoton áll továbbjutásra.

45. PERC: Vége a félidőnek!

SZÖGLET 43.’
Grendel, Slovan
A védők felszabadítanak.
SÁRGA LAP 42.’
Nikolic, Videoton
Tény, hogy odalépett Pauscheknek, de ez a megmozdulás nem ért lapot.


40. PERC:
A Vidi irányít a meccsen, de azért figyelniük kell, ugyanis a pozsonyiak bármikor képesek gólt lőni egy kontra végén.

38. PERC: Tóth kapott remek labdát Oliverirától a tizenhatoson belül, de a szlovák védők felszabadítottak. Pedig a magyar középpályás már lövésre lendítette a lábát.

33. PERC: Ismét Sebo volt veszélyes, de a kaput nem találta el. A fehérváriak engedtek a nyomásból, így a pozsonyiak most többször tudnak helyzetbe kerülni. Ami a gólokat illeti, mindkét csapat játékában ott a lehetőség, így remélhetjük, hogy nem egy 0-0-t láthatunk.

30. PERC: Paulo Sousát inti rendre a játékvezető reklamálás miatt.

Közben 3-2 már a Gentnek, így szinte biztos, hogy a belgák lépnek tovább.

26. PERC: Érdekes jelenet a Slovan büntetőterületén belül…Nikolic esett el Bagayoko és Gorosito között, de ez sem ért tizenegyest.

23. PERC: Gyurcsó lőhetett 18-ról, de legalább tíz méter tévedett. Kapura tartó lövést eddig nem láthattunk a meccsen, ez talán mindent elmond.

21. PERC: Mitrovic esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Az iram egyelőre nem túl acélos, a helyzetek száma pedig még gyengébb. A szurkolók viszont remekül buzdítják csapatukat, eddig ez csillagos ötös.

A 62. percben egyenlített a Gent, így összesítésben már 3-2-re a belgák számítanak továbbjutónak, vagy a Slovan-Videoton párharc győztese velük találkozik majd a következő körben.

16. PERC: Gyurcsó kapott remek indítást, de egy kicsit hosszúra sikeredett, így a kapujából kijövő Putnocky lehalászta a levegőből azt.

SZÖGLET 16.’
Milinkovic, Slovan
Stopira fejjel ki.


15. PERC:
Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra. Egyik csapat sem mer kockáztatni, persze a Videoton részéről ez érthető.

10. PERC: Sebót keresték a társak a tizenhatoson belül. A szlovák csatár kapásból, szép mozdulattal lőtt, de ez inkább csak próbálkozásnak nevezhető. Jobban kell figyelnie a fehérváriak védelmének.

9. PERC: Halenár vállalkozott jó 25 méterről, de kapáslövése messze elkerülte Bozovic kapuját. Az utóbbi percekben többet van a vendégeknél a labda.

7. PERC: Ismét Oliveira lőtt, ezúttal az oldalhálót érte a labda. A Slovan szinte alig jut át a magyar csapat térfelére, míg a Vidi próbálja érvényesíteni akaratát.

Helyzetjelentés a Gent-Differdange meccsről: a félidőben 2-1-re vezetnek idegenben a luxemburgiak, így egyelőre ők állnak továbbjutásra.

3. PERC: Egyelőre tapogatóznak a felek. A szlovákoknak lehet sürgős a dolog, ugyanis az 1-1 azt jelenti, hogy idegenben lőtt góllal a Vidi a továbbjutó.

1. PERC: Oliveira került helyzetbe, de a labda elkerülte a kaput. Ez a lehetőség inkább csak bemelegítésnek volt jó.

KÖZÉPKEZDÉS 1.’
Slovan Bratislava
Lássuk, melyik csapat szerzi meg a továbbjutást!


A csapatok már a pályán, hamarosan kezdünk! A Videoton szurkolói egyébként egy remek élőképpel készültek, szinte az egész stadion piros-fehér-zöldbe öltözött.

Előzetes: A magyar bajnoki második helyzett Videoton nem kapott könnyű ellenfelet az EL-selejtező sorsolásán, mivel a szlovák csapat nem mondható kifejezetten gyenge csapatnak.

Ez látszott is az odavágón, ugyanis remek akcióikkal sokszor hozták nehéz helyzetbe a Vidi hátsó alakzatát, ám a magyar klub sem feltartott kézzel lépett ki a zöld gyepre.

Harcos játékuknak és a letámadásoknak köszönhetően zavarba hozták a hazaiakat, ráadásul Oliveira bombájának köszönhetően idegenben is betalálták, ami majd a fehérvári visszavágón sokat számíthat.

A párharc továbbjutója egyébként a harmadik körben vagy a luxemburgi Differdangeval, vagy a belga Genttel találkozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik