Foci

Nyeregben a Bayern München

Mind a Marseille, mind a Bayern München vezetőedzője úgy gondolja, a németek szinte már továbbjutottak a labdarúgó-BL-ből a szerdai meccsel.

Nem véletlen, hogy Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője sokkal beszédesebb volt kollégájánál, Didier Deschamps-nál.

A szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntőn a németek 2-0-ra nyertek a francia kikötőváros otthonában, ezzel hatalmas lépést tettek az elődöntő felé. Arjen Robben és Mario Gomez volt a két gólszerző Marseille-ben.

“Nagyon nehéz bármit is mondani egy hazai vereség után. A Bayern fantasztikusan játszott, nagy potenciál van benne, a végső sikerre is esélyes. Nagyon sokkolt minket az első gól a szünet előtt, mert addig nem volt nagy helyzete a németeknek. Dehát ezért jó csapat a Bayern. Van még esélyünk, de minimális. Ha otthon kikapsz 2-0-ra, az nem éppen az ideális állapotot jelenti. Van egy hetünk a megújulásra, de a Bayern otthon nagyon tud focizni. Ez már a topkategória, és ma nagyon sokat tanultunk” – mondta a meccset követő sajtótájékoztatón a franciák szakvezetője.

“A meccs előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy a Marseille egy nagyon masszív, szívós csapat. Az egyetlen, amivel nem lehetek elégedett a meccs után az az, hogy begyűjtöttünk öt sárga lapot. Még nem beszélünk a Real Madridról, van még egy meccs Münchenben is. Nem egyszerű ám Marseille-ben győzni, erről tudnának mesélni egyesek, de mi nagyon jól játszottunk ezúttal.

“Nagyon különös lenne a Real Madrid elleni találkozó, hiszen sok barátom van a spanyol klubnál (az 1997/98-as szezonban Heynckes volt a királyi gárda szakvezetője – a szerk.). Ismerem jól a spanyol labdarúgást, és úgy vélem, készen állnánk a búcsúztatásukra” – így Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője.

A Bayern első gólja:

És a második:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik