Sport

Babos Tímea elmondta, miért szakítanak világbajnok partnerével

Babos Tímea és Andrea Hlavácková párosa vasárnap hatalmas sikert ért el, ugyanis szetthátrányból, döntő rövidítésben győzte le a Kiki Bertens, Johanna Larsson holland-svéd duót a női teniszezők világbajnokságának párosdöntőjében. A 24 éves soproni játékos ezzel a magyar női teniszező, aki vébét nyert.

Egy ekkora győzelem után elég furcsa volt azt hallani, hogy Babos és cseh partnere a jövőben nem együtt folytatják. A Nemzeti Sportnak nyilatkozott erről kedden a játékos, azt mondta, már a US Open után eldöntötték, hogy így lesz, mert

hosszabb távon biztosan meglátszottak volna az eredményeinken is a problémáink, ezért nem érdemes együtt folytatnunk.

Amikor arról kérdezték, milyen problémákról van szó, annyit felelt, nem értik meg egymást a pályán kívül.

„A pályán egyértelműen jól teljesítettünk, a legutóbbi tizenkilenc mérkőzésünkből tizennyolcat megnyertünk. De nem olyan egyszerű valakivel játszani, aki egyértelműen a párosra koncentrál elsősorban. Az idén több párost vállaltam be miatta, mint amennyit szerettem volna. Jövőre kizárólag a legnagyobb tornákon szeretnék párosban pályára lépni, továbbra is az egyéni karrierem a prioritás” – felelte Babos, aki azt viszont még nem árulta el, kivel folytatja majd.

Fotó: MTI/EPA/Wallace Woon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik