Sport

Ennyire mákos mezőnygól nem lesz már idén az NFL-ben

Az NFL hétfő esti rangadóján a Detroit Lions viszonylag simán verte a hazai pályán játszó New York Giants együttesét. Az első félidőben volt egy-egy touchdown, hogy aztán szerezzen még egy TD-t a Lions, majd jött a nagyszünet előtt Matt Prater szerencsés 56 yardos, a keresztvasról a gólvonal mögé pattanó mezőnygólja.

A harmadik negyedben egy field goallal lopakodott közelebb a Giants, de innentől kezdve kifújt a csapat támadójátéka, a detroitiak pedig egy újabb TD-vel lezárták a mérkőzést a negyedik negyedben.

Matthew Staffordnak ugyan csak 122 passzolt yardja volt, de két átadásából is touchdownt értek el. Eli Manning közben 239 yardot osztott ki, de csak egyszer értek el belőle TD-t. És egyszer a labdát is eladta.

Ráadásul sikerült magára haragítania Ben McAdoo-t, a Ginats vezetőedzője egy elkésett támadást kért számon irányítóján. Történt, hogy a harmadik negyedben, még 17-7-es hátrányban visszaküldte a támadóegységet, mert bár negyedik kísérlet következett, de ott voltak a vendégek gólterületének közelében, viszont Manning későn indította el a támadást, ebből lett aztán az a mezőnygól, ami a második félidőben az egyedüli pontjait jelentette a Giantsnek.

A Detroit Lionsnak két győzelme van eddig, míg a Giantsnek két veresége. A New York-i együttes ráadásul mindössze 13 pontot szerzett csak az első két meccsén, ennél csak egy rosszabb van az elmúlt 70 évben: még 1947-nen indították két meccsen elért 7 ponttal az idényt.

Eredmény – NFL, 2. játékhét

New York Giants – Detroit Lions 10-24 (0-7, 7-10, 3-0, 0-7)

Fotó: Europress/AFP/Elsa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik