Sport

Vissza akart lépni, most Federer vár rá

Del Potro elképesztő mélységekből jött vissza Dominic Thiem ellen a US Openen, de a következő körben Federer vár rá. Igaz, egy New York-i döntőben már megverte.

Juan Martin del Potro szédületes feltámadást produkált Dominic Thiem ellen a US Openen: láthatóan nem egészségesen, két simán elveszített játszma (1:6, 2:6) után fordított. Kérdés, mennyibe kerül neki a valószínűtlen fordítás?

A negyeddöntőben ugyanis Roger Federer vár rá, aki egy gyengébb kezdés után ismét jó formában teniszezik. Del Potro a 2009-es döntőben nagy meglepetésre megverte a svájci menőt, de most sokkal nehezebbek a körülmények.

A Thiemmel vívott ötszettes csata rengeteget kivehetett belőle, olyannyira, hogy elismerte:

A második játszma közepén a visszalépésen gondolkoztam, mert nem tudtam lélegezni, nem mozogtam jól. Dominic könnyedén uralta a meccset.

Del Potro azt is elmondta, hogy már két napja betegeskedik. A meccs után viszont két napja volt összeszedni magát, mivel a Federer elleni találkozója a szerda esti program második meccse lesz.

Remélhetőleg a szabadnapomon kicsit sikerül kipihenni magam. Aztán meglátom, tudok-e jó körülmények közt játszni Rogerrel

– közölte az argentin sztár.

Federer közben mintha alig várná a meccset: „Nagyon örülök Del Potrónak, remélem, sikerül ismét hasonlóan jó meccset játszani, mint 2009-ben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik